maj 13, 2018

O Štajerskem valu tudi učenci II. OŠ Rogaška Slatina

Čas in prostor zaznamujejo ljudje in dogodki; zgodbe, ki jih piše življenje. Tukaj in zdaj. Včeraj, danes, jutri … Nekatere se izgubijo v času, nekatere ostanejo še nekaj časa v naših mislih, nekatere si zapomnimo za vse čase …

Radijski sprejemnik nekoč (fotografija je simbolična).

… radio pa je tisti magični medij, ki drobne novičke, odtise vsakdanjika in najlepše melodije prinaša med poslušalce.

Ob radijski 65-letnici so se našemu povabilu k sooblikovanju radijskega praznovanja odzvali tudi na II. OŠ Rogaška Slatina. V okviru pouka slovenščine oziroma novinarskega krožka sta se pod skrbnim mentorstvom učiteljice Matejke Tirgušek v vlogi novinarke preizkusili učenki Karin Volavšek in Ema Iljaševič. Ob pripravi radijskih prispevkov sta skupaj s svojimi intervjuvanci razmišljali o radiu, radijski tehniki in vlogi radia skozi čas. Nastala sta dva zelo prijetna pogovora, v katerih so prepleteni spomini na radio Šmarje, kakršnega so poznali in poslušali naši poslušalci pred desetletji … in vtisi današnjega, sodobnega radia Štajerski val, ki si želi ostati in postati radio številnih (tudi novih) generacij. Nekatere izseke iz obeh pogovorov smo že zavrteli našim poslušalcem preko radijskega etra, oba prispevka pa v celoti objavljamo spodaj.

Prispevke ob naši radijski 65-letnici so pripravili še učenci OŠ Lesično, OŠ Šmarje pri Jelšah in OŠ Dramlje. Tudi njihovim prispevkom že lahko prisluhnete v etru Štajerskega vala, zbrali pa jih bomo tudi na naših spletnih straneh. (AK)

Datoteke

Karin Molavšek - intervju z babico

EMA ILJAŠEVIČ - intervju z dedkom