september 9, 2017

Občina Podčetrtek praznuje

V Podčetrtku so s slavnostno sejo in podelitvijo občinskih priznanj proslavili občinski praznik. Najvišje priznanje, plaketo občine, je prejelo znano podjetje Amon iz Olimja. Za odlično dolgoletno čezmejno sodelovanje pa je župan Peter Misja posebno priznanje podelil nekdanejmu načelniku Zagorskih Sel, Željku Kodrnji.

Letošnji nagrajenci občine Podčetrtek.

Podjetju Amon najvišje priznanje občine  
Na osrednji slovesnosti v Aparthotelu Term Olimia je župan Peter Misja najzaslužnejšim občanom in organizacijam podelil letošnja občinska priznanja. Najvišje priznanje, plaketo občine, je prejelo družinsko podjetje Amon iz Olimja. Družba, ki se ukvarja z gostinstvom, vinarstvom, ekološkim kmetovanjem, turističnimi nastanitvami in golf ponudbo, si je plaketo prislužila za vsestransko uspešno rast in razvoj ter dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo. "O nagradah ne razmišljamo, nagrade se v nekem trenutku zgodijo, zelo smo jih veseli, pomenijo izziv za naprej, hkrati se zavezujemo, da jih bomo uspeli tudi upravičiti," je ob prejemu plakete povedal Aleš Amon. Vsem mladim na podeželju, ki se še podajajo na podjetniško pot svetuje, da uspeh ob znanju in vztrajnosti ne bi smel izostati. Kaj je ključ za uspeh v njihovem podjetju, je Amon razkril v spodnjem posnetku. S priznanjem občine so na včerajšnji slovesnosti počastili Veroniko Kajba in Jožeta Filipančiča, za večletne aktivnosti v društvih in širše. Denarno nagrado je prejela Krajevna organizacija Rdečega križa Polje ob Sotli. Posebno županovo priznanje za odlično dolgoletno sodelovanje in tkanje čezmejnih prijateljskih vezi pa je Misja izročil dolgoletnemu načelniku sosednje hrvaške občine Zagorska Sela, Željku Kodrnji.

Za občino več kot uspešno leto
Župan Peter Misja je slovesnost izkoristil tudi za pregled minulega dela in ocenil, da je bilo v danih razmerah za občino eno najbolj uspešnih let. V obdobju, ko je bilo bistveno manj državnega denarja in ko ni bilo na voljo evropskih razpisov, so namreč v Podčetrtku zaključili in na novo začeli vrsto projektov. Dokaz za učinkovito delo je laskava nagrada Zlati kamen 2017 za razvojno najprodornejšo občino v Sloveniji, poleg tega je bila občina razglašena za najuspešnejšo v regiji. Prav tako je dobila priznanja na evropskem nivoju, nazadnje priznanje za uvrstitev med sto najbolj zelenih destinacij na svetu, ki ga bo prejela konec septembra na Portugalskem. Da je dober glas o Podčetrtku segel tudi izven meja Slovenije, priča tudi živahen prireditveni utrip v kraju. V prihodnjih dneh bodo gostili evropske župane in mednarodno prireditev Entente florale, na kateri bodo razglasili najlepše kraje Evrope. Podrobneje o dosežkih zadnjega leta lahko županu Petru Misji prisluhnete v spodnjem posnetku. (SP)

Datoteke

Peter Misja o delu občine

Aleš Amon o podjetju in nagradi