april 12, 2016

Obiskali so nas Navihani muzikanti

Drugo aprilsko oddajo Nedeljski meh smo na Štajerskem valu posvetili Navihanim muzikantom. Za njimi je nekaj zelo razgibanih mesecev, v katerih so organizirali že svoj tretji samostojni koncert, izdali novo zgoščenko, v novo leto pa so vstopili tudi z drugo pevko. Dolgčas jim nikakor ni, res.

Melita in Jure sta v studio prinesla veliko navihane energije, opozorila pa sta nas tudi na njihov čisto zadnji videospot za vižo Čutiš, slutiš in pa veš.

V imenu vseh štirih sta nas tokrat  v studiu obiskala Melita Painkret in Jure Lukman. Navihani muzikanti glasbeno sodelujejo že skoraj pet let, na začetku leta pa jih je zaradi službenih obveznosti zapustila pevka Kristina. Vendar to njihovega hitrega glasbenega tempa ni preveč upočasnilo – Kristino je namreč uspešno zamenjala Melita, ki se z glasbo in petjem srečuje že od malih nog. Poleg petja je ansamblu doprinesla tudi precej sveže energije in avtorstvo zadnjih melodij.

Ob prijetnem klepetu smo v studiu predstavili kar nekaj njihovih melodij iz zadnje (druge) zgoščenke Navihan večer, ob koncu pa dodali najnovejše viže, v katerih je s fanti že zapela Melita. Ob izdaji glasbenega albuma so konec novembra  pripravili že 3. samostojni koncert, na katerem so pred nabito polno dvorano v družbi glasbenih prijateljev zapeli in zaigrali vseh 11 melodij, ki so jih zbrali na zgoščenki in pod katere je avtorstvo večinoma podpisal Domen Šergan.  »Navihan večer«, kot so naslovili svoje koncerte, je bil vsekakor navihan tudi v pravem pomenu besede -  fantje in dekle namreč kar izžarevajo mladostniško navihano energijo, koncert pa  jim je uspel točno tako, kot so si to želeli.

 Za prihodnje mesece imajo veliko načrtov, ki so tako ali drugače povezani z glasbo. Po tem, ko so so si na tretjem festivalskem večeru za Pesem lunce priborili vstopnice za finalni festivalski večer, si želijo letos obiskati še kakšen festival, posneti in predstaviti še nekaj svojih melodij in nas proti koncu leta spet povabiti na svoj koncert. Kot pravijo, bo ta nekaj posebnega – s 4. Navihanim večerom bodo namreč proslavili tudi svojo petletnico delovanja. Seveda jim želimo, da se ob doseganju vseh letošnjih ciljev tudi prav navihano zabavajo.

Galerija slik

Datoteke

NAVIHANI MUZIKANTI - 1. DEL

NAVIHANI MUZIKANTI - 2. DEL