januar 22, 2018

Majda Koren: Vsi skupaj za dobro starostnikov

Nekdanja direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Majda Koren je bila nagrajena z visokim državnim priznanjem, saj ji je uspelo izjemno dobro povezati tako zaposlene kot svojce v skrbi za dobro počutje starostnikov.

Nekdanja direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Majda Koren in Mimica Kidrič

Majda Koren iz Šentjurja, gostja našega tokratnega radijskega srečanja, je bila 40 let zaposlena v Domu upokojencev v Šmarju pri Jelšah; najprej kot glavna medicinska sestra, nato pa kot izjemno uspešna in priljubljena direktorica. Vodenje tega doma je sprejela z jasno vizijo in razvojno naravnanostjo, ki je pripeljala šmarski dom upokojencev  med najboljše, najlepše in najtoplejše v Sloveniji. Poskrbela je za sodelovanje in prijazne odnose med zaposlenimi, oskrbovanci in  njihovimi svojci. Posebna skrb je bila namenjena tudi tistim, ki jih je prizadela možganska kap in vsem, ki se spopadajo z demenco. Tudi zaradi tega je bil šmarski Dom upokojencev izbran med šestimi slovenskimi domovi, ki so sodelovali v mednarodnem projetku E-Qualin. Tradicijo dobrega sodelovanja vseh udeleženih in kakovostno in s toplino prežeto oskrbo starostnikov nadaljuje tudi sedanja ekipa Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah pod vodstvom direktorice Gordane Drimel.

Majda Koren je že dobro leto v pokoju, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pa ji je za njene posebne dosežke na področju socialnega varstva konec minulega leta podelilo visoko državno priznanje.
V posnetku radijskega srečanja, ki ga je vodila Mimica Kidrič, pa tudi o tem, zakaj je kot Primorka ostala v naših krajih …