oktober 20, 2017

Romana Tomc: Zaupam v slovenski narod.

Kandidatka za predsednico Slovenije Romana Tomc je ugledna političarka, ki se je državljankam in državljanom vtisnila v spomin kot poslanka in podpredsednica Državnega zbora Republike Slovenije. V svoji kampanji poudarja predvsem pomen spoštovanja in sodelovanja, saj meni, da le na tak način lahko dosežemo napredek. 

Kandidatka za predsednico Slovenije Romana Tomc

Romana Tomc je bila tudi podpredsednica Parlamentarne skupščine sveta Evrope s sedežem v Strasbourgu, trenutno pa je poslanka Evropskega parlamenta, kjer se v različnih odborih ukvarja z zaposlovanjem in socialnimi zadevami, z ugotavljanjem pranja denarja, izogibanja davkov in davčnih utaj ter ostalimi ekonomskimi in monetarnimi zadevami. Gre za področja, ki jih še posebej dobro pozna, saj se z njimi ukvarja skozi celotno svojo poklicno in politično pot.

V času predsedovanja Slovenije Svetu EU je bila Romana Tomc državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, še pred tem pa je na istem ministrstvu vodila Direktorat za delo in pravice iz dela. V času zaposlitve na ministrstvu se je še posebej podrobno ukvarjala z delovanjem socialnega in pokojninskega sistema ter delovno-pravno zakonodajo. Poseben izziv v tem obdobju so predstavljala tudi pogajanja s socialnimi partnerji ter sodelovanje s civilno družbo in različnimi interesnimi skupinami. Bila je tudi direktorica Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije, kjer se je poleg organizacijsko vodstvenih izzivov dnevno srečevala s problematiko izobraževanja in zaposlovanja mladih.

Ni ji tuje niti malo gospodarstvo in težave, s katerimi se srečujejo podjetniki. S tem se je neposredno srečala že pred mnogimi leti v okviru svoje družine. Skoraj desetletje njene poklicne poti je zaznamovalo sodelovanje z Gospodarsko zbornico Slovenije, Združenjem podjetnikov Slovenije, Združenjem računovodskih servisov in Strokovnim svetom za davčno finančna vprašanja. Na področju podjetništva se je tudi dodatno izobraževala in pridobila specializirana znanja. Poleg pokojnin, zaposlovanja, sociale in štipendij, njeno priljubljeno področje še danes ostaja področje davkov, na katerem je, takoj po končani Ekonomski fakulteti v Ljubljani, tudi začela svojo poklicno kariero.

Romana Tomc je mama dveh odraslih otrok, sina in hčerke, v prostem času rada pleše in vrtnari. Glede na to, da je veliko zdoma, se veseli drobnih hišnih opravil, ko se vrača domov, od športnih aktivnosti pa najraje smuča. 

Za konec Romana Tomc takole nagovarja svoje volivke in volivce: "Do domovine čutim globoko ljubezen in predanost. Zaupam v slovenski narod. Verjamem, da lahko napredek dosežemo samo s spoštovanjem in sodelovanjem."
Kako se opredeljuje do nekaterih perečih aktualnih vprašanj, pa lahko prisluhnete v spodnjem posnetku.

NAROČNIK PRISPEVKA JE SDS.

Datoteke

ROMANA TOMC, KANDIDATKA ZA PREDSEDNICO SLOVENIJE 1.DEL

ROMANA TOMC, KANDIDATKA ZA PREDSEDNICO SLOVENIJE 2.DEL

ROMANA TOMC, KANDIDATKA ZA PREDSEDNICO SLOVENIJE 3.DEL