maj 23, 2018

Šmarski nadhod za varnejše prečkanje železnice

V Šmarju pri Jelšah so dobili nov nadhod čez železnico pri železniški postaji, s čimer bo poskrbljeno za večjo prometno varnost. Uredili so tudi bližnje javno parkirišče, parkirišče za električna vozila ter kolesarnico in izposojevalnico koles.

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, direktor Direkcije za infrastrukturo Damir Topolko, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in župan Stanislav Šket ob odprtju nadhoda. (Foto: Ministrstvo za infrastrukturo)

Krajše in varnejše do šmarske šole
Direkcija RS za infrastrukturo in šmarska občina sta včeraj v Šmarju pri Jelšah odprli nov nadhod čez žlezniško progo ter urejeno parkirišče pri železniki postaji. V sklopu naložbe so zgradili 132 metrov dolg nadhod brez stopnic, ki omogoča prehod pešcem in kolesarjem v obe smeri. Uredili so tudi parkirišče za električna vozila in parkirišče za vozila, katerih vozniki bodo za nadaljevanje poti uporabili vlak. Šmarčani so prav tako bogatejši za kolesarnico in izposojevalnico koles. Novosti so stale okoli 450 tisoč evrov. 70 odstotkov vrednosti naložbe je plačala država, preostalo je prispevala občina Šmarje pri Jelšah. Slavnostni trak novega nadhoda so prerezali minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, direktor Direkcije za infrastrukturo Damir Topolko, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in šmarski župan Stanislav Šket, ki ob odprtju težko pričakovane naložbe ni skrival zadovoljstva. Z nadvozom bodo namreč povečali prometno varnost na tem območju in Šmarčanom omogočili krajšo, predvsem pa varnejšo pot do šole in novega vrtca. Več o pomenu pridobitve je Stanislav Šket povedal v spodnjem posnetku. (SP)

Galerija slik

Datoteke

Stanislav Šket o pomenu nadhoda