maj 23, 2018

Odslej ceneje z vlakom na pot

Slovenske železnice letos uvajajo kar nekaj uporabnih novosti in ugodnosti za svoje uporabnike. Med drugim novi vozovnici, Izletko in Zlatko, cenejšo letno vozovnico, abonentom pa ne bo več treba doplačevati za vožnje z vlaki višjega cenovnega razreda.

Novosti se obetajo tudi v voznem parku. Slovenske železnice prihodnje leto pričakujejo dostavo 26 novih potniških garnitur, celoten vozni park pa želijo posodobiti do leta 2023. (Foto: Slovenske železnice)

Na potep z Izletko in Zlatko
Nova vozovnica za starejše - Zlatka - je že na voljo. Namenjena je starejšim od 65 let, za ceno 299 evrov pa jim omogoča neomejeno število potovanj z vsemi vlaki na vseh relacijah po Sloveniji. Če to vozovnico kupita dva skupaj, je cena še ugodnejša. Novost so po besedah Miloša Rovšnika, pomočnika direktorja za potniški promet na Slovenskih železnicah, tudi posebne vozovnice Izletka, ki bodo ob koncih tedna in praznikih veljale za neomejeno število voženj po vsej Sloveniji. Odrasli boste za Izletko odšteli 15 evrov, otroci med 6. in 12. letom pa 7,50 evra. Nadgradnja Izletke pa je posebna družinska Izletka, ki stane 30 evrov in prav tako velja ob sobotah, nedeljah in praznikih. Izkoristijo jo lahko družine, pa tudi skupine do 10 ljudi.

Letna po novem osem mesečnih
Med pomembnimi novostmi za uporabnike Rovšnik izpostavlja tudi nižjo ceno letnih vozovnic: »Za letno vozovnico je bilo do sedaj treba odšteti enako kot za deset mesečnih, po novem pa bo stala enako kot osem mesečnih vozovnic.« Dobrodošla bo tudi sprememba za abonente, torej tiste, ki uporabljajo mesečne, polletne ali letne vozovnice. Odslej jim ne bo treba več doplačevati 15 odstotkov cene za vožnje z vlaki višjega cenovnega razreda, kot so ICS, IC in EC. Podrobneje se je o novostih in ugodnostih, ki jih uvajajo Slovenske železnice, z Milošem Rovšnikom pogovarjala Nina Slak, prisluhnite v spodnjem posnetku. Preverite pa jih tudi TUKAJ.

Datoteke

Z MILOŠEM ROVŠNIKOM O NOVOSTIH IN UGODNOSTIH, KI JIH UVAJAJO NA SLOVENSKIH ŽELEZNICAH