junij 2, 2016

Okoli Slivniškega jezera po asfaltni poti

Asfaltno prevleko je dobilo še zadnjih 450 metrov turistično-kolesarske ceste pri Slivniškem jezeru. Tako je odslej celotno jezero mogoče s kolesom ali peš obiti po urejeni poti. To je pomemben korak razvoja turizma na tem območju šentjurske občine.

Po takšni poti se boste odslej lahko popeljali vse okoli Slivniškega jezera. (Foto: Marijana Novak)

Projekt dobrega sodelovanja
Modernizacija odseka javne poti Zgornji Rakitovec–Pustivšek–Tratna je stala slabih 50 tisoč evrov. Krajevna skupnost Slivnica pri Celju je denar pridobila na razpisu šentjurske občine za modernizacijo in sanacijo občinskih cest, nekaj so pridali še občina in krajani. „S projektom smo končno omogočili vožnjo okoli Slivniškega jezera po asfaltu. Zaključili smo še zadnjih 450 metrov, kjer je še bil makadam. Tako smo naredili še en dodaten korak pri promociji jezera in pri možnosti razvoja turizma,“ pravi župan Marko Diaci in dodaja, da bo občina v okolici Slivniškega jezera še naprej zagotavljala potrebno komunalno infrastrukturo, za konkretno turistično ponudbo pa bodo morali poskrbeti zasebniki.

Ob cesti še ureditev plazov
V Krajevni skupnosti Slivnica pri Celju, ki se bo kmalu tudi uradno preimenovala v Krajevno skupnost Gorica pri Slivnici, kakšno je tudi ime tamkajšnjega osrednjega kraja, se bodo kmalu veselili še ene prometne naložbe. Občina Šentjur je namreč podpisala pogodbo za obnovo lokalne ceste Spodnje Jelce–Presečno. Obnovili bodo 1.250 metrov ceste, ki je v večjem delu še makadamska. Naložba je toliko pomembnejša, ker bodo uredili tudi štiri plazove ob cesti. To bo največja letošnja občinska cestna naložba v občini, stala bo dobrih 400 tisoč evrov. Stroji bodo zabrneli že v teh dneh, po novi cesti se bo predvidoma mogoče popeljati sredi oktobra.

Tudi urejanje državnih cest
V občini Šentjur, ki ima izjemno razvejano cesto omrežje, je obnove potrebnih tudi veliko državnih cest. Direkcija RS za infrastrukturo je za letos napovedala nekaj projektov. Kaj je obljubila na zadnjem sestanku, prisluhnite županu Marku Diaciju v spodnjem posnetku. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Župan Marko Diaci o obljubljenih delih na državnih cestah