maj 4, 2017

Oli bo pešačil za konjiško družino

Potem, ko je lani v pol leta prepešačil pot z zahodne na vzhodno obalo ZDA, se Konjičan Oliver Tič loteva novega podviga. Tokrat humanitarnega. Odpravlja se na 24-urno krožno pot okoli Slovenskih Konjic. Zbiral bo denar za konjiško družino v socialni stiski.

Utrinek z lanske Oliverjeve poti z zahodne na vzhodno obalo ZDA. Zdaj komaj čaka, pravi, da se odpravi na nov popotniški izziv svetovnih razsežnosti.

Zahvala soobčanom
Te dni mineva leto dni, ko se je dobrodušen mlad Konjičan, bolj kot Oliver Tič znan po imenom Oli Walker, odpravil na 6.840 kilometrov dolgo pot od Tihega oceana do Atlantika v Združenih državah Amerike. In jo ob kopici prijetnih doživetij prehodil v 175 dneh. O njegovem izjemnem podvigu so poročali številni mediji. Najbolj ponosni so bili Konjičani, ki so zanj pripravili veličasten sprejem. Zdaj Oliver znova hodi v službo in varčuje za nov popotniški izziv. Ni pa pozabil na moralno in finančno pomoč sokrajanov ob njegovem podvigu v ZDA. Želi se jim vsaj nekoliko oddolžiti. Razmišljal je, kako? In se odločil za dobrodelnih 24 ur Olija Walkerja.

Pomemben bo vsak prehojen kilometer
Natanko 24 ur bo neprekinjeno pešačil okoli Slovenskih Konjic. Upa, da jih bo v tem času prehodil čim več, saj bodo lokalni donatorji, ki so se odzvali njegovemu povabilu, za vsak prehojeni kilometer podarili po en evro. "Ritem hoje bo drugačen kot v Ameriki. Tam namreč nisem hodil toliko časa naenkrat. Če je povprečna hitrost pešca pet kilometrov na uro na kratkem sprehodu, bom nekaj podobnega zmogel v štiriindvajsetih urah. Upam, da bom prehodil 100 kilometrov. To pomeni dobrih sto evrov od vsakega donatorja. Več, kot jih bo, več denarja bomo lahko skupaj podarili eni izmed socialno ogroženih konjiških družin," pojasnjuje Oliver. Startal bo jutri (v petek) ob 15-ih pred konjiškim gasilskim domom in zaključil v soboto ob 15-ih na isti lokaciji. Med hojo se mu lahko pridružite, vesel bo tudi spodbude ob poti, ki bo speljana po 10-kilometrski trasi Konjiškega maratona. Ker je Oliver prostovoljni gasilec, ga pri njegovem humanitarnem prizadevanju podpira tudi Prostovoljno gasilsko društvo Slovenske Konjice. V soboto bo pred gasilskim domom organiziralo tekmovanje v kuhanju bograča. Če boste tam, boste lahko dobrodelna prizadevanja podprli tudi z nakupom spominske majice. Se vidimo? (BF)