maj 22, 2015

Osnovna šola Petrovče najbolj kulturna šola leta 2015

Osnovna šola Petrovče je postala najbolj kulturna šola letošnjega leta. Naziv je prejela na včerajšnji zaključni prireditvi projekta Kulturna šola v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. 

Priznanje je v imenu Osnovne šole Petrovče prevzela vodja projekta Suzana Filipčič (na fotografiji levo, v družbi Igorja Teršarja, direktorja Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti). Foto: OŠ Petrovče

Za učence kar 36 dodatnih kulturnih dejavnosti
V sklopu projekta Kulturna šola 2015 je komisija ocenjevala dejavnosti šol na kulturnem področju v zadnjih treh letih. „Na naši šoli skušamo v kulturne dejavnosti vključiti čimvečje število otrok. Na voljo so jim med drugim gledališče, lutkovni, likovni, novinarski in radijski krožki, glasbena, plesna in folklorna dejavnost, hkrati pa z raznimi bralnim projekti spodbujamo tudi branje“, pravi koordinatorica projekta na petrovški šoli Suzana Filipčič. Nekaj več kot 480 učencem je tako na voljo kar 36 obšolskih dejavnosti povezanih s kulturo.

Na laskavi naziv so zelo ponosni
Na Osnovni šoli Petrovče, pod okriljem katere deluje še Podružnična osnovna šola Trje, so na priznanje zelo ponosni. „Ta naziv je plod trdega dela, za katerega smo zaslužni vsi. Tako učenci, ki dejavnosti obiskujejo polni energije in zanosa, kot mentorji in mentorice, ki skrbimo za širok nabor različnih kulturnih dejavnosti“, pravi Filipčičeva. Prihodnje leto bodo imeli vlogo gostitelja projekta Kulturna Šola. Prireditev, na kateri bodo razglasili Naj kulturno šolo leta 2016, bodo organizirali skupaj z Javnim skladom za kulturne dejavnosti Žalec. (NS)

Datoteke

SUZANA FILIPČIČ O POMENU NAZIVA KULTURNA ŠOLA 2015