marec 30, 2018

Paraplegiki JZ Štajerske z donacijami do novega vozila

Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je na včerajšnji prireditvi v Velenju v uporabo prevzelo novo kombinirano vozilo. Sredstva zanj so zbirali z odmevno akcijo »Kar me ovira - me motivira«. 

Člani društva paraplegikov JZ Štajerske so simbolično prevzeli svoje novo prilagojeno kombinirano vozilo

Tudi za prevoz na športne dogodke
Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je invalidska, nevladna in neprofitna organizacija s sedežem v Celju, ki deluje na območju 33 občin ter združuje 135 ljudi s poškodbami hrbtenjače. Za potrebe svojih članov in drugih gibalno oviranih občanov nujno potrebujejo prilagojeno kombi vozilo in ker s strani države sredstev zanj ni bilo, so se odločili za pomoč zaprositi občine, podjetnike in posameznike. Z akcijo »Kar me ovira – me motivira« so se obenem predstavili širši javnosti in opozorili, da so med njimi tudi paraolimpijski podprvaki, večkratni državni ekipni in posamični prvaki v košarki, kegljanju, športnem ribolovu, atletiki in drugih športih.

Donirale občine, klubi, podjetja in občani
Za Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je novo vozilo pomembna pridobitev, saj njihovim članom zagotavlja večjo neodvisnost. Za potrebe svojih članov in ostalih gibalno oviranih občanov društvo letno namreč prevozi kar okoli 50.000 kilometrov. Novo društveno vozilo je stalo 45.360 evrov, zanj pa je sredstva prispevalo vseh 33 občin, od koder prihajajo člani društva. Donirali so tudi številni podjetniki, lions klubi in več kot 500 posameznikov. Največ je invalidom podarila Mestna občina Velenje, ki je skupaj z včerajšnjo dodatno donacijo društvu zagotovila dobrih 12 tisočakov.

Prižgali iskrico v očeh
Janez Hudej, predsednik Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske je ob prevzemu novega vozila izrazil veliko hvaležnost vsem, ki so pomagali pri nakupu: »Storili ste zelo plemenito dejanje, saj ste mnogim našim uporabnikom prižgali iskrico v očeh. Omogočili ste, da naši ljudje ne bodo socialno izključeni. Hvala vsem!« Ključe novega prilagojenega kombija je simbolično prevzel namestnik predsednika društva, Franc Ivenčnik, ki bo skrbnik vozila. Akcijo »Kar me ovira – me motivira« smo od začetka medijsko podpirali tudi na Štajerskem valu. Izjavi za naš radio prisluhnite v spodnjem posnetku. (AK)

Galerija slik

Datoteke

Janez HUDEJ.mp3