april 13, 2015

Pester nogometni vikend

V 3. Slovenski nogometni ligi sever je bilo v soboto in nedeljo odigranih šest tekem 17. kroga. Šmarčani, Šentjurčani in celjski Šampion so slavili, nogometaši Rogatca so iztržili neodločen izid. V Medobčinski članski ligi Golgeter so odigrali 12. krog.
Šmarčani so 17. krogu zmagali, Rogatčani so iztržili neodločen izid. Fotografija je z enega od minulih sosedskih srečanj. (Foto: NK Šmarje)
Minimalna zmaga Šentjučanov
 
Šentjur nadaljuje serijo zmag. Tokrat so v domačem srečanju pričakovano premagali Malečnik, ki pa jim je povzročal nemalo težav. Ko so Šentjurčani že v 16. minuti z zadetkom Luke Kopinška povedli, se je zdelo, da bo zmaga prepričljiva, a so se gostje več kot odlično upirali. Kljub temu jim domačega vratarja ni uspelo premagati, tako da so se Šentjurčani z rezultatom 1:0 le veselili novih treh točk.
 
Šmarčani in Celjani s po tremi zadetki
 
Šmarje je s suvereno igro v gosteh premagalo Lenart s 3:0. Srečanje so imeli vseh 90 minut pod nadzorom, dokončni odpor domačih pa so strli v zadnjih minutah srečanja, ko so zadetku iz 1. polčasa dodali še dva. Zadeli so Grega Čakš, Damjan Mauher in Nejc Deučman. Celjski Šampion je na domačem terenu uspel premagati prevaljski Korotan s 3:1. Do zmage so Celjani prišli predvsem po zaslugi odličnega drugega polčasa, v katerem so dosegli vse tri zadetke. Prispevali so jih Nejc Gabršek, Gašper Vouk in Žan Smodej. Mons Claudius je v domačem srečanju proti Dravi iztržil rezultat 1:1. Čeprav je bil favorit, je pridobljena točka še kako pomembna. Gol so Rogatčani dosegli že v 1. polčasu, a nadaljevanje ni bilo najbolj po njihovih željah, saj so domači v 53. minuti uspeli izenačiti in rezultat zadržati do konca srečanja.
  
Zreče in Rogaška s porazoma v MČL
 
Zrečani so v 12. krogu Medobčinske članske lige Golgeter gostovali v Brežicah, pri čemer je derbi vodilne dvojice popolnoma upravičil svoje ime. Polčas se je sicer končal brez zadetkov, v drugem, predvsem v zadnjih 20 minutah tekme, pa so se stvari razvnele. Ključni trenutek tekme je bil v 71. minuti, ko so Zrečani ostali brez izključenega Alena Žižka, kar so Brežičani znali izkoristiti in v nadaljevanju dosegli dva zadetka, ki sta jim prinesla zmago ter želeno 1. mesto. Z identičnim rezultatom, 2:0, se je končalo tudi srečanje v Kozjem, kjer je pričakovano slavil Žalec. Štorovčani so na gostovanju v Rogaški mladi domači ekipi podelili pravo nogometno lekcijo. Že po slabih 35-ih minutah je bilo namreč 0:3. Slatinčani so v nadaljevanju zaostanek sicer uspeli zmanjšali na 2:3. Štore so nato dosegle še en gol.