junij 20, 2015

Plaketa šmarske občine Borisu Emeršiču

Šmarska občina je s slavnostno sejo občinskega sveta proslavila občinski praznik. Župan Stanko Šket je ob tej priložnosti najzaslužnejšim občanom podelil občinska priznanja. Najvišjega se je tokrat razveselil Boris Emeršič.

Župan Stanko Šket (na sredini) z letošnjimi občinskimi nagrajenci

S športom nad življenjske težave
Najvišje letošnje priznanje je plaketa občine. Namenili so jo dolgoletnemu profesorju športne vzgoje na šmarski osnovni šoli Borisu Emeršiču. Ni le pedagog, pač pa tudi velik vzor, kako pomemben sestavni del življenja je šport. Ne le za zdravje, človeka nauči tudi vztrajnosti pri premagovanju najrazličnejših ovir. Sam se je uspešno spopadel s težko boleznijo, odpovedjo ledvic. »Nikoli se nisem predal. Hvaležen sem, da sem imel možnost ukvarjati se s športom, to je bila tudi popotnica kasneje v življenju. Ko sem se srečeval s težkimi trenutki, mi je šport vsekakor pomagal,« je povedal po prejemu plakete, ki jo je vidno ganjen prejel ob stoječih ovacijah zbranih v šmarskem kulturnem domu. »Sicer pa so moja največja priznanja moji zadovoljni učenci,« je še dodal. Učil je že 30 generacij šmarskih otrok, številnim je bil tudi trener.

Politik, gospodarstvenik in gasilci
Stanko Šket, za katerega je letos prvi občinski praznik v vlogi župana, je na slovesnosti poleg plakete podelil še priznanji občine. Vinko Jagodič ga je prejel za dolgoletno uspešno vodenje Krajevne skupnosti Kristan Vrh, Stanko Arzenšek pa za uspešno vodenje podjetja Strojegradnje SAS. Denarne nagrade se je tokrat razveselilo Prostovoljno gasilsko društvo Šmarje pri Jelšah s predsednikom Andrejem Lipušem na čelu. Vsem nagrajencem prisluhnite na spodnjih povezavah. Anja Deučman jih je ujela pred mikrofon Štajerskega vala. (AD)

 

Datoteke

Boris Emeršič o plaketi

vinko jagodič o priznanju

stanko arzenšek o priznanju

ANDREJ LIPUŠ O DENARNI NAGRADI