september 29, 2016

Po dobro zabavo na Dolgogorski oktoberfest

Vsak ljubitelj piva si verjetno vsaj enkrat želi obisati največji praznik piva na svetu, znameniti Oktoberfest v Münchnu. Litrski vrči piva, mične natakarice, preste, glasno nazdravljanje, petje in ples. Po vse to pa ni nujno treba v Nemčijo. To soboto bodo oktoberfest na primer pričarali v Dolgi Gori.

Če boste šli na Oktoberfest, poskrbite, da boste tudi domov prišli varno! Naj takšni dogodki tudi kulturno in etnološko obarvani. (Foto: WSJ)

Z zabavo do novega vozila
Dolgogorski oktoberfest so v Dolgi Gori v občini Šentjur prvič pripravili lani. Odlično je uspel, zato bo, kot kaže, postal tradicija. To soboto bo kraj znova v znamenju piva, vsi, ki se boste tam zabavali, pa boste s petimi evri vstopnine dobili pivo dobrodošlice in pomagali tamkajšnjim gasilcem pri nakupu novega vozila. Obljubljajo, da bo Dolgogorski oktoberfest precej spominjal na tistega v Münchnu, podrobnosti je v Mojem jutru na Štajerskem valu preveril Davor Pušnik, ki je poklical Rajka Kundiha iz Prostovoljnega gasilskega društva Dolga Gora. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

 

Datoteke

Rajko Kundih o Dolgogorskem oktoberfestu