julij 2, 2016

Po dozo kulture poleti v Šmarje

Marsikateri poletni večer v Šmarju pri Jelšah bo polepšala glasba. Začenjajo se Poletni četrtkovi večeri v muzejskem atriju ter tradicionalno Rokovo poletje.

Atrij muzeja baroka je odličen za nekoliko bolj intimne prireditve. Sinoči je tam gostoval festival poezije Pranger. (Foto: David Stupica)

Glasba v baročni cerkvi
Rokovo poletje prinaša koncerte v baročni cerkvi svetega Roka, kar jim daje še poseben čar. Na svoj račun boste prišli ljubitelji klasične instrumentalne glasbe. Prvi koncert bo to nedeljo, nastopili bodo mladi klasiki, harmonikar Dejan Kušer, klarinetist Tomaž Zevnik in violinist Aleksander Jovetić. Julij prinaša še koncert Ples godal, z nastopom znamenitega Zagrebškega komornega orkestra. Avgusta bodo zazveneli zvoki harfe, na koncertu Tanje Vogrin. Na zadnjem koncertu Rokovega poletja boste prisluhnili domačinki, flavtistki Urški Hrovat, na klavirju jo bo spremljala Mateja Hladnik.

Četrtek je dan za obisk muzeja
Šmarčani so z Muzejem baroka dobili še en prostor, primeren za manjše koncerte, srečanja in druženja. Ob četrtkih bodo vabili na dogodke na prostem, v muzejski atrij. Naslednji četrtek, 7. julija, bo Festival vokalnih skupin Pop Rok, ki ga pripravlja šmarska vokalna skupina Amadeus, napovedujejo še nastope tamburašev iz Rogatca, skupine Sled in vokalne skupine Pegazove muze in Black Coffee tria. Vabijo pa tudi ljubitelje filmske umetnosti, saj bo dva večera zaživel poletni kino. En počitniški četrtkov večer bodo v Muzeju baroka ustvarjalne delavnice za starše in otroke. Podrobnosti o poletnih prireditvah v Šmarju pri Jelšah najdete TUKAJ. (AD)