avgust 30, 2017

Po Inkubatorju v Rogaški še Poslovni center Vrelec

Mladi podjetniki v Rogaški Slatini se bodo po pomoč lahko obrnili na nov Podjetniški center Vrelec, ki bo nekakšna nadgradnja Mrežno podjetniškega inkubatorja Vrelec. Podjetnikom bodo v centru pomagali razvijati ideje in začeti podjetniško pot.

Župan Branko Kidrič je v torek podpisal pogodbo z direktorjem GES Jožetom Hartlom. Nov Podjetniški center Vrelec naj bi bil končan prihodnje poletje.

Povod za Podjetniški center uspeh Inkubatorja
V Rogaški Slatini so leta 2009 vzpostavili Mrežni podjetniški inkubator Vrelec, s katerim so želeli spodbuditi mlada podjetja v kraju in jim pomagati pri uresničevanju njihovih podjetniških ciljev. Zdaj bodo ustanovili še Podjetniški center Vrelec. Zanj so se odločili zaradi uspešnega delovanja Inkubatorja. »Skozi Inkubator je šlo 50 podjetij, ki so zaposlila 220 delavcev in ustvarila 15 milijonov prometa. Inkubator je prav tako v povprečju 90-odstotno zaseden,« vzroke za vzpostavitev novega centra našteva župan Rogaške Slatine Branko Kidrič. Novi Podjetniški center bo vsaj delno deloval pod okriljem Inkubatorja. Njegovo delovanje pa bodo v Centru nadgradili tako, da bodo po besedah župana največ pozornosti namenili predvsem novim vsebinam na področju podjetništva, na primer co-workingu in start up podjetjem.

56 novih delovnih mest
Center bo občina zgradila na območju nekdanje stavbe Elektra Celje. V štirih nadstropjih bo prostora za 34 pisarniških enot, predavalnico in sejno sobo, na občini pričakujejo, da bodo tako zagotovili 56 delovnih mest. Naložba, ki jo bo v celoti financirala občina, bo stala 2,3 milijona evrov. Gradbena dela bo slatinsko podjetje GES, s katerim je občina podpisala pogodbo, začelo septembra, nova stavba naj bi bila zgrajena junija prihodne leto. Odprtje Podjetniškega centra Vrelec načrtujejo ob občinskem prazniku julija prihodnje leto. (TMG)

Galerija slik