julij 3, 2018

Po lepši cesti Celjska koča-Svetina

Občini Celje in Laško sta prejšnji mesec v rekordnem času dokončali ureditev ceste Svetina-Celjska Koča. Mudilo se je zaradi kolesarske Dirke po Sloveniji, saj je bila po njej predvidena ena izmed etap. Prvi so nov asfalt preizkusili najboljši svetovni kolesarji, zdaj so jo še slovesno odprli.

Otvoritveni trak prenovljene ceste Celjska koča-Svetina sta prerezala pooblaščenec celjskega župana Stane Rozman in župan občine Laško Franc Zdolšek. (Foto: Radio Štajerski val)

Dobrodošla pridobitev tudi za kolesarje
Nov je dobrih 1.700 metrov dolg cestni odsek. Nekaj več kot 1.300 metrov spada pod celjsko občino, ostalo pa pod občino Laško. Z naložbo so uresničili dolgoletno željo domačinov, ki uporabljajo cesto, dobrodošla pridobitev pa je tudi za turiste in druge obiskovalce Celjske koče, Svetine in okoliških turističnih znamenitosti. Občini sta z na novo urejeno cesto omogočili tudi boljše pogoje za kolesarje, ki jih je na tem območju iz leta v leto več, saj se krepi kolesarski turizem v regiji. Obnova je sicer stala okoli 350 tisoč evrov in bo pomembno prispevala tudi k večji prometni varnosti. (NS)