oktober 18, 2016

Po pomoč v novo skladišče rabljenih oblačil

Krajevna organizacija Rdečega križa Šmarje pri Jelšah je v šmarski stari šoli dobila obnovljene, lepo urejene prostore za skladiščenje rabljenih oblačil. Skladišče je obnovila občina, za njegovo dokončno ureditev so poskrbeli prizadevni prostovoljci.

Občina, javni delavci in prostovoljci uredili novo skladišče za oblačila.

Prostore zagotovila občina
V krajevnem združenju so nov skladiščni prostor nestrpno pričakovali, saj so doslej dejavnosti opravljali v dotrajani stavbi, ki ni več ustrezala zahtevam sodobnega časa. »Novo skladišče je lepo urejeno, čisto, prostornejše, ker je v prvem nadstropju, bo olajšan tudi dostop za uporabnike,» ne skriva zadovoljstva predsednica krajevne organizacije Sidonija Korpar. Poudarja, da so za težko pričakovano pridobitev zelo zaslužni šmarski občinski svetniki, ki so podprli pobudo občine za obnovo prostorov, ob županu in občinski upravi so po besedah Korparjeve veliko truda v ureditev prostorov vložili tudi številni javni delavci in prizadevni prostovoljci.

Najbolj iskana moška in topla oblačila
Občani v socialni stiski lahko skladišče obiščejo vsako prvo sredo v mesecu med  9. in 11. uro. Če imate doma rabljena oblačila in bi jih želeli podariti, jih lahko odložite v poseben zabojnik ob stari šoli. »Najbolj iskana so v tem obdobju moška in predvsem topla oblačila, puloverji, bunde za odrasle in otroke, termo hlače za otroke, skratka vse kar je toplo,« pravi Korparjeva in dodaja, da je polovica oblačil in obutve, ki jih prinesejo ljudje, neprimerna za nadaljnjo rabo. Darovalce zato poziva, da morajo biti oblačila »čista, nepopacana, nerazvlečena in nescefrana.« Po napovedih šmarskega župana Stanka Šketa bo krajevna organizacija Rdečega križa kmalu bogatejša še za en nov prostor, občina bo namreč v stari šoli uredila skladišče hrane za socialno ogrožene občane. (SP)