december 30, 2016

Po smuki še v Pohorsko vasico

Rogla je družinski smučarski center, zato v Unior Turizmu vsako leto poskrbijo tudi za kakšno novost, ki popestri snežne radosti najmlajšim obiskovalcem. Lani odprt snežni park so to zimo nagradili s Pohorsko vasico.

Na Rogli že vrsto let posebno pozornost namenjajo najmlajšim obiskovalcem, ki poslej lahko raziskujejo tudi Pohorsko vasico (Foto: Štajerski val)

Vasica, ki zabava in poučuje
Pohorska vasica stoji na smučišču Uniorček, v njej je devet lesenih hišk in cerkvica. Vodja gostinstva in hotelirstva na Rogli Robert Kejžar pravi, da je vasica predvsem poučna:"Ponazarja namreč življenje in delo na tem delu Pohorja nekoč in danes. Tradicijo Pohorcev. Zato so tematsko obarvane. Ena  je denimo kovaška hiška, druga babičina..., skratka, pridite in se prepričajte. Medtem, ko otroci raziskujejo vasico, pa lahko njihovi starši uživajo na bližnji terasi bara Uniorček."  Poleg Pohorske vasice si lahko otroci zimske radosti na Rogli popestrijo tudi v snežnem parku, ki je vrata odprl minulo zimo. V premorih med smučanjem se lahko ogrejejo v Zlodejevi igralni hiški. V neposredni bližini Pohorske vasice bo živahno tudi na najdaljšo noč v letu, saj bo na Rogli tudi letos silvestrovanje na prostem. Po nočni smuki boste lahko prihajajočemu letu nazdravili v ritmih slovenske zabavne glasbi in raznovrstni kulinarični ponudbi. Na nadmorski višini 1517 metrov zelo mrzlo menda ne bo, okoli ničle naj bi gibale temperature. (BF)

Galerija slik