november 9, 2015

Podčetrtek gosti evropsko prvenstvo v odbojki sede

Te dni so v Podčetrtku zbrane ženske reprezentance, ki se bodo pomerile na evropskem prvenstvu v odbojki sede. Sodeluje osem ekip, iz Rusije, Ukrajine, Madžarske, Hrvaške, Finske, Nizozemske, Nemčije in Slovenije.

Selektor reprezentance Simon Božič (levo), kapetanka Lena Gabršček (na sredini), predstavnik organizacijskega odbora Roman Pungartnik (desno).

Slovenke si želijo zlate kolajne
Slovenske barve bodo na letošnjem evropskem prvenstvu zastopale igralke Regina Terbuc Roudi, Suzana Ocepek, Mira Jakin, Marina Cencelj, Jasmina Zbil, Nadja Ovčjak, Danica Gošnak, Senta Jeler, Tjaša Korbar, Jana Ferjan in kapetanka Lena Gabršček. Selektor reprezentance Simon Božič pravi, da so dekleta dobro pripravljena: »Trdo smo delali, napredek je viden in mi bomo dali vse od sebe. Kako se bo pa izteklo, pa bomo videli na tekmovanju samem.« Dekleta si na tem prvenstvu še posebej želijo zlate kolajne, nam je zaupala kapetanka Lena Gabršček: »Glede na to, da še nimamo norme za paraolimpijske igre prihodnje leto v Riu de Janeiru, bi nam zlata medalja prinesla vstopnico za Brazilijo. Če nam v Podčetrtku ne bo uspelo, imamo popravni izpit marca prihodnje leto na Kitajskem.«

Prva tekma slovenske reprezentance nocoj
Reprezentance so na tem prvenstvu razdeljene v dve skupini. V predtekmovalnem delu se bodo v ponedeljek pomerile: aktualne evropske prvakinje Rusinje z Ukrajinkami, Madžarke s Hrvaticami, Finke z Nizozemkami. Slovenke ob 18-ih čaka tekma z Nemkami. Ogled tekem letošnjega evropskega prvenstva v Podčetrtku, ki ga organizira Paraolimpijski komite pri Zvezi za šport invalidov Slovenije, je brezplačen. (NS)