junij 12, 2017

Podčetrtku Zlati znak Slovenia Green

Občina Podčetrtek je tudi uradno postala zelena destinacija. Naziv v najvišji, zlati kategoriji, ji je na Zelenem dnevu slovenskega turizma v Mariboru podelila Slovenska turistična organizacija. Kozjanski park pa se je okitil z zlatim znakom Slovenia Green Park.

Ob podelitvi Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, direktor TIC-a Podčetrtek Boštjan Misja, župan Podčetrtka Peter Misja in državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar.

Na Kozjansko kar dva zlata naziva
Pot do zlatega znaka Slovenia Green ni bila lahka, saj je moral TIC Podčetrtek za vključitev v mrežo zelenih destinacij pripraviti dokazila o izpolnjevanju okoli sto kriterijev. Direktor TIC-a Boštjan Misja po kopici birokratskega dela z zadovoljstvom pravi, da so z vključitvijo v zeleno mrežo nagrajena njihova skupna prizadevanja za boljšo kakovost življenja občanov Podčetrtka ter obiskovalcev, ki obiščejo občino. “Za nas je certifikat pokazatelj, da dobro delamo na vseh področjih, od šole do vzgajanja ljudi ... Ni trajnostno samo okolje, ampak tudi odnos do domačinov. Pri nas skrbimo za domačine, domačini skrbijo za turiste, da so turisti zadovoljni,“ pravi Misja in poudarja, da je osvojitev naziva Zelena destinacija veliko priznanje in ponos za kraj, saj dokazuje, da so okolju in družbi prijazna destinacija. Pričakuje, da bo vključitev v zeleno mrežo pomenila dodano vrednost na turističnem trgu in pripomogla k še večji prepoznavnosti in promociji Podčetrtka ter okolice. V program Slovenia Green je sicer vključenih 22 slovenskih lokalnih turističnih organizacij, vendar samo Podčetrtek in Ljubljana dosegata oceno nad 8, kar je pogoj za pridobitev zlatega naziva. Na Zelenem dnevu slovenskega turizma so zelene nazive prvič podelili tudi trem naravnim parkom, iz naših krajev se je zlatega znaka Slovenia Green Park razveselil naš najstarejši in največji Kozjanski regijski park. (SP)