Podjetje Bisol pomaga otrokom s posebnimi potrebami

13.11.2016

Podjetja družbeno odgovornost uresničujejo ne različne načine, Bisol pomaga razvijati talente otrokom z Aspergerjevim sindromom.

Otroci z Aspergerjevim sindromom imajo izjemen intelektualni potencial, ki pa ga današnji šolski sistem še ne zna spodbujati v zadostni meri. Zato so toliko bolj dobrodošle izobraževalne delavnice, na katerih lahko razvijajo svoje talente. Denar zanje je prispevalo tudi podjetje Bisol.

Poletne delavnice s strokovno pomočjo
Na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko omogočajo študij  čim širšemu krogu študentov. Pozorni so na otroke s posebnimi potrebami. Tudi na mlade z Aspergerjevim sindromom.  Zato zbirajo denar za izvedbo poletnih delavnic in aktivnosti s področij sodobnih tehnologij, na katerih sodelujejo tudi otroci z Aspergerjvim sindromom. Ob pomoči specialnih pedagogov dosegajo izjemne rezultate. Da lahko postanejo uspešni inženirji, se že dlje časa zavedajo v tujini, medtem ko v Sloveniji še ni ustrezne podpore šolskega sistema, ki bi jim omogočila izobraževanje na drugačnem nivoju od ostalih oseb s posebnimi potrebami.

Zbrali pet tisočakov
Alumni klub Fakultete za elektrotehniko v soorganizaciji s slovenskim proizvajalcem fotonapetostnih modulov in druge solarne opreme BISOL Group je pripravil dogodek z dobrodelno noto. Zbrali so 5000 evrov. Predsednik uprave skupine Bisol Group dr. Uroš Merc je poudaril:"Merilo uspeha je čut, ki ga premoremo do družbe. Uspešen je tisti, ki motivira in navdušuje. Da bomo skupaj še uspešnejši in še boljši, poskušamo svoje uspehe deliti z drugimi tako, da jih povabimo k sodelovanju. Lasten doprinos k tej akciji vidimo kot povabilo mladim, ki so drugačni, da se nam pridružijo in da se od njih nekaj naučimo. Skupaj nam bo lepše in bomo še boljši!" Dekan omenjene fakultete prof. dr. Igor Papič pa dodaja:"To, da se tudi otroci z Aspergerjevim sindromom že nekaj let pridružujejo in uspešno sodelujejo na našem poletnem taboru je pokazatelj, da je naša odločitev pravilna. Predvsem pa dobrodošla. In koristna." Zato bodo, kot je še zagotovili, pomagali tudi v prihodnje. (BF)
Vreme v naših krajih

Štajerski val v sliki