julij 21, 2018

Podjetnika, športnika in policisti so slatinski nagrajenci

Občina Rogaška Slatina svoj praznik obeležuje 26. julija, na god svete Ane, s katero je kraj tesno povezan že skoraj dve stoletji. Praznik so počastili s petkovo slovesnostjo in podelitvijo priznanj letošnjim občinskim nagrajencem. Plaketo sta prejela Stanko Fajs in Karol Korez.

Župan Branko Kidrič z letošnjimi nagrajenci. (Foto: Štajerski val)

Kaj je novega?
Župan Branko Kidrič je na slovesnosti obdobje od lanskega do letošnjega praznika ocenil kot uspešno in plodno. Med največjimi naložbami je izpostavil gradnjo Poslovnega centra Vrelec, več cestnih izboljšav in novosti v vseh krajevnih skupnostih, ureditev centralnega otroškega igrišča pri Aninem dvoru in energetsko obnovo Kulturnega centra Rogaška. Posebej ponosen je tudi na zlati znak zelene sheme slovenskega turizma, ki ga je Rogaški Slatini podelila Slovenska turistična organizacija (STO). Na slovesnosti ob občinskem prazniku je bila tudi direktorica STO Maja Pak, ki je ob rekordnih številkah slovenskega turizma postregla tudi s podatkom rasti gostov v Rogaški Slatini – število tujih gostov se je povečalo za 20 odstotkov, domačih pa za 14 odstotkov.

Minister Počivalšek tudi o Vonarskem jezeru
Slavnostni govornik na slovesnosti, ki so jo z glasbo in plesom popestrili Moški pevski zbor Rogaška, pianist Ervin Tkalec ter plesalca Kristina Zvonar in Aljaž Planinšek, je bil gospodarski minister v odhodu Zdravko Počivalšek. Tudi on je Rogaško Slatino ocenil kot uspešno občino, ki da je v prejšnji finančni perspektivi pridobila 12,6 milijona evrov iz skladov Evropske unije in državnega proračuna. »Kot lahko opazimo, so bila ta sredstva zelo dobro porabljena,« je dejal. Omenil pa je tudi izjemno pomemben in zajeten projekt, ki ga je še treba spraviti pod streho – revitalizacijo Vonarskega jezera, ki bi pomenila izjemno priložnost za obogatitev turizma v Obsotelju in na Kozjanskem. »V letošnjem letu bo prišlo do začetka del na obnovi jezu, sledi analiza dna Vonarskega jezera in potem prihodnje leto tudi realizacija očiščenja in ustvarjanja vseh pogojev, da se to jezero tudi napolni,« je dejal minister Počivalšek. Prisluhnite mu tudi v spodnjem posnetku.

Dva podjetnika, dva športnika in policisti
Občinski prazniki so tudi priložnost za zahvalo občanom, podjetjem, društvom in ostalim organizacijam, ki so imeli na različnih področjih še posebej vidno vlogo. Najvišji letošnji priznanji sta plaketi občine. Eno je dobil Stanko Fajs, podjetnik in glasbenik, ki je pred šestimi leti na Podplatu zgradil bivalno enoto za osebe s posebnimi potrebami, ki deluje kot enota Varstveno delovnega centra Šentjur. Plaketo so mu podelili za pomemben doprinos k izboljšanju razmer za osebe s posebnimi potrebami, odpravo predsodkov in gradnjo strpne družbe. Drugi prejemnik plakete je samostojni podjetnik Karol Korez. Njegovo podjetje Kovinostrugarstvo Karol Korez neprekinjeno deluje od leta 1992, zaposluje okoli 35 delavcev, posluje doma in v tujini, vseskozi posodablja svoj strojni park, ob tem je tudi družbeno odgovorno podjetje. Župan Branko Kidrič je podelil tudi tri priznanja, in sicer Željku Jotiću za uspehe na športnem področju in skrb za naslednje generacije, Leopoldu Korezu za uspehe na področju športne vzgoje in Policijski postaji Rogaška Slatina za izjemen prispevek k zagotavljanju varnosti v občini. Prejemnikoma plakete Stanku Fajsu in Karolu Korezu prisluhnite v spodnjih posnetkih, pred mikrofon ju je ujela Anja Deučman. Prav tako prisluhnite županu Branku Kidriču. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Minister Zdravko Počivalšek o Vonarskem jezeru

Slatinski župan Branko Kidrič o najpomembnejših projektih zadnjega leta

Stanko Fajs ob prejemu plakete

Karol Korez ob prejemu plakete