avgust 24, 2015

Poletni ex-tempore tokrat na Kalobju

Šentjurčani so pripravili tradicionalni Poletni ex-tempore. Tokrat so umetniki ustvarjali na Kalobju. Nastala dela bodo na ogled postavili septembra.

Na ex-temporu so ustvarjali umetniki iz občin Šentjur, Laško, Celje in Rogaška Slatina. (Foto: JSKD OI Šentjur)

Ustvarjanje in druženje
Poletni ex-tempore je privabil več kot 30 likovnih ustvarjalcev iz šentjurske občin in iz okoliških krajev. „Naš ex-tempore je enodnevno slikarsko srečanje. Umetniki se razkropijo po ulicah, travnikih in na svoja platna upodabljajo različne motive kraja, ki tisto leto gosti dogodek. Je pa srečanje ob tem tudi prijetno druženje in ustvarjanje novih prijatejskih vezi,“ razlaga Nastija Močnik iz šentjurske izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti, ki je tokratni ex-tempore organizirala v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Kalobje.

Slike tudi na razstavi
Poletni ex-tempore ima že lepo tradicijo in letos se je vrnil k svojim koreninam. Prav na Kalobju je bil namreč prvi, pred dobrimi 15 leti. Srečanje se sicer vsako leto seli iz kraja v kraj, tako je obiskalo že vse krajevne skupnosti občine Šentjur. Kaj so umetniki ustvarili letos, si bo mogoče ogledati na razstavi 13. septembra na Kalobju. Nekaj utrinkov s sobotnega srečanja pa v spodnji fotogaleriji.

Še šest dogodkov Šentjurskega poletja
Poletni ex-tepore je del že dobro poznanega Šentjurskega poletja, ki bo v treh mesecih sicer skupaj postreglo z več kot 30 glasbenimi, zabavnimi, likovnimi, športnimi in gledališkimi dogodki. Pri organizaciji so se združila številna društva, zavodi in organizacije. Do sredine septembra bo še šest prireditev. Konec tega tedna se obeta koncert različnih glasbenih žanrov, poimenovali so ga Od narodne pesmi preko operete do šansona in popevke. Prav tako bo jazz delavnica, ki jo bodo zaokrožili s koncertom Mlade oči. V nedeljo bo na Prevorju sedmi Guzajev pohod, september pa prinaša koncerta skupin Patetico v Šentjurju in Čedahuči v Gorici pri Slivnici. (AD)

 

Galerija slik