Poletni glasbeni večeri imajo poseben čar

07.08.2016

Sopranistka Andreja Zakonjšek Krt in baritonist Primož Krt, simpatična zakonca, predana glasbi, sta s svojo srčnostjo in izjemnima glasovoma očarala obiskovalce atrija Doma sv. Jožefa.

V poletnih večerih, ko vročina popusti in se dnevni vrvež poleže, oživijo terase in vrtovi, ki jim peseben čar dajejo svečke in bakle. In glasba. Izjemno dobro obiskani poletni glasbeni dogodki so dokaz, da radi preživljamo večere ob glasbi in v prijetni družbi.

In kam vse se lahko odpravimo?
Prijeten glasbeni večer, poln nostalgije, smo ta teden lahko doživeli v atriju Doma sv. Jožef v Celju. Od narodne pesmi, preko operete in muzikala do šansona in slovenske popevke so nas popeljali izjemni glasbeniki sopranistka Andreja Zakonjšek Krt, prvakinja mariborske opere, baritonist Primož Krt ter pianist Ivo Umek, večer pa je z besedami prepletel vedno šarmantni nekdanji profesor francoščine na celjski I. Gimnaziji Slavko Deržek. Zanimivo zasedbo je združila ljubezen do glasbe, do ustvarjanja in doslej so nastopili že v Rogaški Slatini, pod veličastnimi arkadami Grand hotela Rogaška, v atriju Ipavčeve hiše v Šentjurju, v atriju Savinove hiše v Žalcu in v torek že drugič v atriju Doma sv. Jožef v Celju, kjer so, vsi domačini z Jožefovega hriba, tudi začeli s svojih ustvarjanjem. Zagotovo jim bomo lahko prisluhnili še kje, sicer pa se nam v avgustu na različnih celjskih prizoriščih obeta še veliko dogajanja.

Veronika Deseniška se vrača na celjski grad
Med letošnjimi poletnimi glasbenimi poslasticami velja izpostaviti izvirni celjski muzikal Veronika Deseniška, glasbeno gledališki spektakel, ki nas je povsem očaral v petih julijskih večerih in se avgusta vrača na celjski grad. Na ponovno srečanje s Celjskimi ste vabljeni v torek in sredo, 23. in 24. avgusta, na Stari grad Celje, obeta pa se tudi še en lep večer v atriju Doma sv. Jožef s Prifarskimi muzikanti.  

Čarobnost večerov v Rogaški Slatini in v Žički kartuziji
Vabi pa tudi Rogaška Slatina s številnimi dogodki v okviru Aninega festivala, doslej so nastopili že Uroš Perić, Quatro por tango, Flamenco Marenče trio in sinoči Maja Založnik, ki naj bi v petek nastopila tudi v Žički kartuziji, vendar je koncert zaradi dežja odpadel. Vendar se nam tako za obzidjem Žičke kartuzije, kot tudi v Rogaški Slatini na različnih lokacijah – na Evropski ploščadi, v Zdraviliškem parku v Paviljonu Tempel ali pod veličastnimi arkadami Grand hotela Rogaška, v letošnjem poletju obeta še pester nabor dogodkov, ki jih ne gre zamuditi, če imate radi romantiko in očarljivo svežino poletnih večerov na prostem. Z glasbo v ozadju je vse še lepše, kajne.  

Povezane novice
V KNEŽJEM MESTU PREBUDILI VERONIKO DESENIŠKO 
ANIN FESTIVAL V ROGAŠKI SLATINI
Vreme v naših krajih

Štajerski val v sliki