oktober 28, 2017

Policija opozarja na varnost med prazniki

Med prihajajočimi prazniki in šolskimi počitnicami je pričakovati povečan promet na cestah in v okolici pokopališč. Policija svetuje, da primerno poskrbite tako za lastno varnost kot varnost premoženja.

Ne puščajte nepridipravom priložnosti, da bi izkoristili vašo nepazljivost.

Pravočasno in previdno na pot!
Na policiji svetujejo, da se na pot odpravite pravočasno, dosledno upoštevate cestnoprometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč. Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju in prevoznosti cest. Če je možno, v teh dneh uporabljajte javna prevozna sredstva. Čedalje krajši dnevi in morebitno slabo vreme zahtevajo še posebno previdnost. Policisti zato voznike pozivajo, naj vozijo previdno, še posebej na neosvetljenih delih vozišča, pešce pa, naj poskrbijo za lastno varnost in vidnost. 

Zavarujte avtomobile in stanovanja!
Najbolj obiskana v teh dneh bodo parkirišča ob pokopališčih, zato svoja vozila primerno zavarujete. V vozilih na vidnih mestih ne puščajte torbic, aktovk, denarnic in drugih vrednih predmetov! Zaprite vsa okna, vrata, zaklenite vozilo in prtljažnik ter vklopite alarmno napravo. Pri obiskih pokopališč in drugih javnih krajev, kjer je gneča, ne nosite denarnic, mobitelov in drugih vrednih predmetov v odprtih torbicah ali košarah. Ko zapustite hišo ali stanovanje, vzpostavite občutek, da je v hiši ali stanovanju vedno nekdo prisoten. Vrednejše predmete shranite v primerne sefe ali blagajne. (SP)