marec 2, 2017

Pomlad prihaja tudi na Celjski sejem

Prihodnji konec tedna se bo na Celjskem sejmu začel spomladanski sejemski četvorček. Tudi tokrat bo postregel z novostmi na področju vrtnarstva, cvetličarstva, sadjarstva, zdravega načina življenja in čebelarstva. Na svoj račun boste prišli tudi tisti, ki načrtujete poroko.

Spomladanske sejme v Celju je lani obiskalo 21.000 obiskovalcev. Na Celjskem sejmu verjamejo, da obisk tudi letos dober.

Več kot 400 razstavljavcev
Na pomladnem sejemskem četvorčku, Flora, Poroka, Altermed in ApiSlovenija se bo letos predstavilo več kot 420 razstavljavcev iz Slovenije in tujine. Obiskovalci bodo lahko v treh sejemskih dneh obiskali več kot 100 različnih dogodkov, delavnic, predavanj in strokovnih posvetov. 22. Flora bo postregla s pestro ponudbo različnih rastlin in opreme za vrtnarjenje, obiskovalci se bodo lahko med drugim poučili o negi orhidej, rabi industrijske konoplje in prisluhnili nasvetom različnih strokovnjakov. 16. sejem Poroka prinaša zadnje poročne trende, ideje in nasvete za popoln poročni dan. Obeta se velika razstava poročnih šopkov, prava paša za oči bo zagotovo tudi predstavitev dijakov in študentov Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, ki bodo Slovensko poroko tokrat predstavili skozi mavrične poročne šopke.

Zdravje in čebele
Tisti, ki veliko pozornosti namenjate zdravju, se boste na 13. sejmu Altermed lahko seznanili z različnimi zdravilnimi tehnikami, zdravim kuhanjem in hrano za dobro počutje. Posebna pozornost bo letos namenjena ohranjanju vitalnosti v tretjem življenjskem obdobju. Sejem znova prinaša številna predavanja in predstavitve mojstrov zdravega življenja. Sejemski četovorček zaokrožuje čebelarski dogodek ApiSlovenija, ki ga Celjski sejem pripravlja v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije. Letos praznuje 40-letnico. Poleg bogate ponudbe medu in medenih izdelkov, pripomočkov za čebelarje, vsako leto postreže tudi s strokovnimi dogodki. Tema letošnjega strokovnega posveta bo v znamenju razprave, kako do zdravih in močnih čebeljih družin. Udeležil se ga bo tudi predsednik svetovne čebelarske organizacije APIMONDIA, Philip McCabe, ki bo predstavil delo in usmeritve te organizacije. Podrobnejši program spomladanskega četvorčka na Celjskem sejmu si oglejte TUKAJ.  (NS)