junij 21, 2016

Poslovna cona Konus tudi uradno odprta

V Slovenskih Konjicah so tudi uradno odprli novo poslovno cono Konus. Občina jo je uredila na t.i. Konusovem travniku. Za njeno komunalno ureditev je porabila 500 tisoč evrov, ki jih je v proračunu zagotovila s komunalnimi prispevki.

Otvoritveni trak sta prerezala župan Miran Gorinšek in Aleksander Marguč, direktor podjetja Gradnje Marguč. (Foto: Občina Slovenske Konjice)

Tudi nova delovna mesta?
V novi poslovni coni ob konjiški obvoznici bodo svojo dejavnost razvijala podjetja iz konjiške in zreške občine: Unior, Konus-Konex, Isokon, Transport Pušnik, Wravor, Vili Fijavž, Probit in Ramax. Na približno osem hektarjev velikem območju je občina Slovenske Konjice komunalno infrastrukturo začela urejati pred dobrim letim dni. Na javnem razpisu je med 12 ponudniki za izvajalca del izbrala konjiško podjetje Gradnje Marguč Inženiring. To je nekaj mesecev prej kot je predvideval pogodbeni rok zgradilo cesto s pločnikom, javno razsvetljavo, fekalno in meteorno kanalizacijo, vodovodno, električno omrežje ter telekomunikacije in plinovod. Po besedah direktorice konjiške občinske uprave Brede Obrez Preskar verjamejo, da bo najnovejša naložba pripomogla tudi k novim zaposlitvam - tudi o tem v spodnji izjavi. (BF)

Galerija slik

Datoteke

BREDA OBREZ PRESKAR O POSLOVNI CONI