december 28, 2015

Praznike v Velenju zaznamoval krut umor

Znane so podrobnosti sobotne družinske tragedije v Velenju. 46-letni osumljenec je svojo 33-letno partnerico po sporu večkrat udaril, nato pa jo zadušil. Stari znanec policije je trenutno v policijskem pridržanju.

Vzrok za kruto dejanje še ni znan. (Fotografija je simbolna.)

Koncert, ki se je končal tragično
Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil vodja oddelka za splošno kriminaliteto na policijski upravi Celje Milan Vogrinec, naj bi se osumljenec in njegova partnerica v soboto skupaj udeležila koncerta v Rdeči dvorani v Velenju. Že med koncertom sta se sprla, zato sta se peš odpravila proti domu. V bližini vrtca na Prešernovi ulici se je med njima znova vnel prepir, pri čemer je osumljenec svojo partnerico večkrat udaril v glavo, da bi jo onesposobil. Ko se mu ni mogla več upirati, jo je zadušil. Truplo je nato pustil v bližini vrtca in se peš odpravil v bližnjo garažno hišo po vozilo. Pokojno je naložil v avtomobil in se odpeljal proti domu, kjer je ostal nekaj ur. Okoli 4. ure zjutraj je truplo svoje partnerice odpeljal v velenjski zdravstveni dom, kjer pa ji, ker je bila že več ur mrtva, niso mogli pomagati. Obvestili so policijo, ki je osumljenca prijela. Trenutno je v policijskem pridržanju, v naslednjih urah naj bi ga privedli k preiskovalnemu sodniku.

Zaradi nasilništva večkrat obravnavan
Osumljenec je bil zaradi nasilništva in premoženjske kriminalitete v preteklosti že obravnavan. Bil naj bi tudi v zaporu. Kot je pojasnil Vogrinec, so s strani umorjene letos prejeli dve prijavi, obe zaradi psihičnega nasilja. V preteklosti družine niso obravnavali, prav tako osumljeni ni imel prepovedi približevanja. Policija je z dogodkom seznanila pristojne službe in velenjski center za socialno delo, saj je imel par dva otroka. Vzrok za umor še ni znan, 46-letniku pa grozi najmanj 15 let zapora. Sobotni umor v Velenju je tretji letošnji družinski umor v občinah celjske policijske uprave, dva sta se zgodila na območju Celja, en pa na Koroškem. (NS)