maj 18, 2018

Učenci OŠ Lesično v vlogi radijcev

»… radio je poseben medij, ki te – ko te enkrat zgrabi – ne spusti nikoli več,« s temi besedami se zagotovo strinjamo vsi radijci, ki smo kdaj izkusili adrenalin in nalezljivo privlačnost radijskega etra. Nekateri med nami se v radio šele zaljubljajo, pri drugih ta ljubezen traja že desetletja.  

Prav na radijski 65. rojstni dan smo se na Štajerskem valu posladkali z rojstnodnevno torto. Z radijskimi prispevki pa so nas razveselili tudi učenci OŠ Lesično.

Štajerski val letos praznuje 65 let! Z njim in ob njem so zrasle številne generacije. Ker si radijci Štajerskega vala želimo delo na radiu približati in ponuditi tudi mladim poslušalcem, ki bodo nekoč morda postali naši sodelavci, smo ob naši obletnici povabili k sodelovanju osnovnošolce iz okoliških šol. S svojimi prispevki so se nam pridružili tudi učenci OŠ Lesično, ki radijsko privlačnost tudi sicer pridno spoznavajo v okviru njihovega novinarskega krožka. Pri delu jih spremlja in spretno usmerja njihova mentorica, učiteljica Gordana Salobir.

V okviru našega povabila k ustvarjanju prispevkov o Štajerskem valu je tako na OŠ Lesično nastalo kar pet zanimivih pogovorov; o radiu Šmarje skozi čas so v družbi svojih sogovornikov in sogovornic razmišljale učenke Anja Turk, Gaja Cerar, Nika Senica, Teja Planko in Valerija Senica. Zelo pa smo se radijci razveselili tudi čisto prave spletne ankete, ki jo je pripravila sedmošolka Nika Potočnik in v kateri je sodelovalo več kot 50 učencev njihove šole. Ugotovili smo, da mladi osnovnošolci radio Štajerski val kljub priljubljenim novim medijem še vedno precej podrobno poznajo … in to seveda štejemo kot dobro popotnico in izhodišče za vnaprej. Ob radijski 65-letnici je namreč ena naših največjih želja ostati radio vašega in našega srca … in to velja tako za mlajše kot za starejše generacije. Izseke iz nekaterih pogovorov, ki so nastali na OŠ Lesično, smo vam že predstavili v našem programu, druge vam še bomo. Vsi pogovori pa so zbrani v celoti v priponkah spodaj – vabimo vas, da jim prisluhnete!

O radiu in radijski 65-letnici so razmišljali še učenci OŠ Šmarje pri Jelšah, II. OŠ Rogaška Slatina in OŠ Dramlje. Tudi njihovim prispevkom že lahko prisluhnete v etru Štajerskega vala, zbrani pa so tudi na naši spletni strani. (AK)

Datoteke

Teja Planko

Nika Senica

Anja Turk

Valerija Senica

Nika Potočnik

Gaja Cerar