maj 8, 2018

Boštjan Dermol: 25 let na glasbeni sceni

Nude so stalnica na slovenski glasbeni sceni že četrt stoletja. Sprva so preigravali skladbe idolov, že kmalu pa začeli pisati svoje zgodbe v glasbi. Izdali so osem studijskih albumov in posneli  dvajset videospotov.

Nude so izdali osem studijskih albumov in posneli  dvajset videospotov. Na sceni so že 25 let, Tanja je na radijsko srečanje povabila njihovega karizmatičnega pevca Boštjana Dermola.

So dobitniki Viktorja za najbolj priljubljenega glasbenega izvajalca, imajo zlato in srebrno ploščo, pa bronasti celjski grb za izjemne uspehe in promocijo Celja doma in v tujini.
Boštjan Dermol  je njihov karizmatični pevec že od samih začetkov. Študiral je pravo, bil močno angažiran na IPF (Zavodu za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije). 10 let je imel tudi svojo oddajo na radiu.
Ponosen je na hčerko Lorelei, ki ji je ob rojstvu napisal istoimensko pesem in z njo nastopil na Slovenski popevki. Boštjan uživa v svojem domu v Celju. Rad gleda filme, hodi v gledališča, galerije, muzeje in na koncerte, najraje pa jo mahne na morje, kjer s prijatelji jadra. Letos veliko časa posveča nastopom ob 25 letnici skupine Nude. Največji bo s simfoniki na odru Linhartove dvorane  Cankarjevga doma nocoj ob 20. uri

Boštjan je gostiteljici Tanji v radijskem srečanju zaupal veliko zanimivega o prehojeni poti skupine Nude, pa tudi o svojem življenju in delu. Prisluhneš jima lahko s klikom na posnetek.