oktober 2, 2017

Radijsko srečanje z Dragom Bulcem

Ob svetovnem dnevu turizma smo v naš studio na nedeljsko radijsko srečanje Draga Bulca, najbolj prepoznavnega slovenskega turističnega novinarja in ambasadorja slovenskega turizma.

Drago Bulc in Mimica Kidrič na nedeljskem klepetu.

Drago Bulc je s svojimi radijskimi, še bolj pa televizijskimi oddajami poročal o vseh največjih dogodkih s področja turizma in tako pomembno vplival na razvoj turizma pri nas. Brez dlake na jeziku je opozarjal tako na napake kot tudi dosežke posameznih destinacij. Znani sta njegovi akciji Zlata snežinka ter podeljevanje turističnih nagrad - turističnega naglja in bodeče neže. Vsi se zagotovo spomnimo tudi televizijske oddaje Homo turisticus, po kateri je Drago Bulc dobil tudi svoje drugo ime, po svoje pa ga je zaznamoval tudi legendarni metuljček, ki ga je redno nosil in po njem postal posebej prepoznaven na različnih dogodkih.
Drago Bulc je prepotoval skoraj vse dežele sveta, srečeval se je z najpomembnejšimi osebnostmi s področja turizma, vodil je več mednarodnih turističnih konferenc - tudi veliko svetovno konferenco na Malti. Danes je  še vedno aktiven kot predsednik Združenja turističnih novinarjev Slovenije, pomembno vlogo pa ima tudi pri ustanavljanju EU združenja turističnih novinarjev.
In kam Drago Bulc povabi svoje prijatelje iz tujine? V najlepšo deželo na svetu, v Slovenijo seveda in jim razkaže slovenske turistične bisere, pa tudi skrite kotičke ... Kaj pravi o turizmu danes, kje so še priložnosti in kakšni so spomini na njegove novinarske čase ... O vsem sta spregovorila z Mimico Kidrič v nedeljskem radijskem srečanju. Zanimivemu pogovoru prisluhnite v spodnjem posnetku.