marec 13, 2018

Ivo Mojzer: Srečen je, kdor zares živi

IVO MOJZER, legenda slovenske popevke, trenutno predstavlja svojo avtobiografijo Srečen je, kdor zares živi in istoimensko zgoščenko. Glasba ga spremlja vse življenje. Odličnega vokalista se radi spominjamo po njegovih zimzelenčkih, kot so Ti si rekla sonce, Polnočni kavboj, Cifra - mož, Deček z ulice, Ko si davi se zbudila …

Glasbena legenda Ivo Mojzer v studiu Štajerskega vala v družbi gostiteljice Tanje Jurjec. "Srečen je, kdor zares živi," pravi v svoji avtobiografiji.

Prvo priznanje - Zlati glas Štajerske -  mu je v imenu našega radia, takrat še Radia Šmarje pri Jelšah izročil naša nekdanji sodelavec Caci Cerjak. Nastopal je po vsem svetu in sodeloval z vrsto svetovno znanih glasbenikov, zanj so pisali najvidnejši glasbeni mojstri in pisci besedil, veliko glasbe pa je napisal tudi sam.

Oče je sprva pričakoval, da bo kot prvorojenec nasledil njegovo slikopleskarsko obrt, a sta starša kmalu v njem prepoznala smisel za glasbo in posluh, mu kupila harmoniko in ga vpisala v glasbeno šolo. Pod odejo je ponoči poslušal Radio Luxembourg  in sanjaril o glasbeni karieri. »Rodil sem se z glasbo v sebi in glasba je bila tako močno v meni, da sem se videl le kot glasbenik,« rad poudari Ivo Mojzer.

Skozi življenje ga vodijo mnoga nenavadna naključja, zato verjame v usodo. Zdaj živi v Mariboru in je srečen oče dveh odraslih hčera, ponosen tudi na vnukinjo. Njegov hobi je slikarstvo, najbolj pa se sprosti na domačem vrtu. O vsem je spregovoril v radijskem srečanju s Tanjo Jurjec. Posnetek v nadaljevanju.