maj 30, 2018

Miran Jurkošek: Večina dolgov odplačanih

Občina Štore praznuje in ob prazniku je naš gost župan Miran Jurkošek, ki bo letos občinska priznanja prvič podeljeval z župansko protokolarno ovratnico, simbolom  županovega poslanstva ter njegove avtoritete in prezence.  

Miran Jurkošek, župan Občine Štore, in Greta Kokot Rajkovič, Štajerski val

Na čelu občine že tri mandate
Miran Jurkošek je v zadnjem letu svojega tretjega županskega mandata zadovoljen z zaključenimi projekti, še veliko pa jih čaka na realizacijo. Vendar, kot pravi, je vsako leto lažje, saj občina po večletni blokadi in odplačevanju starih dolgov končno lažje diha. Na vprašanje, ali bo v jeseni kandidiral za četrti županski mandat, Miran Jurkošek odgovarja: "Glede na to, da je bilo vmes zelo pestro, da smo bili blokirani, in da smo kljub vsem težavam uspešno krmarili 12 let in odlično sodelovali z občinskimi svetniki, se bom podal v kampanjo še za četrti mandat. Ostalo je pa tudi še veliko nedokončanih projektov in novih idej."     

Zlati občinski grb letos v Prožinsko vas
Jurkošek rad pove, da so v Štorah doma veseli ljudje z jekleno voljo in mnogi med njimi bi si prislužili kakšno priznanje, a komisija jih pač mora izbrati nekaj. Zlati grb občine Štore tako prejme PGD Prožinska vas, ki letos praznuje 80-letnico delovanja. Dobitnika srebrnega grba sta dva, in sicer Društvo upokojencev Štore, ob 50. obletnici delovanja in Stanko Gajšek, duhovnik v župniji Svetega Lovrenca. Bronastih grbov pa se bodo letos razveselili trije nagrajenci: Strelsko društvo Kovinar Štore ob 70. obletnici delovanja, predsednik PGD Prožinska vas Marko Kroflič in Dom Lipa Štore. Podelili pa bodo tudi posebno priznanje župana, ki ga letos prejme Jernej Mlakar za izjemne športne dosežke. »Vesel sem izjemno prizadevnega dela vseh društev v naši občini, še posebej pa gasilcev. Gasilci so zelo dejavni na področju dela z otroki in mladino, kar je neprecenljivo. In veseli me, da bodo prožinski gasilci, ki letos praznujejo, že kmalu lahko prevzeli tudi novo vozilo,« je ob prazniku zadovoljen župan Jurkošek.
Prisluhnite radijskemu srečanju z Miranom Jurkoškom v spodnjem posnetku.