april 16, 2018

Peter Poles: V življenju se moraš znati poslušati

Peter Poles je brez dvoma eden najbolj priljubljenih televizijskih voditeljev razvedrilnih oddaj. Se ga spomnite iz oddaj Videospotnice, Nikoli ob desetih, Zvezde pojejo, Slovenija ima talent, X Factor Slovenija, Vid in Pero šov … Zadnje čase blesti v oddajah Zvezde plešejo in Dan najlepših sanj.

Peter Poles v studiu Štajerskega vala, v "plesu besed" s Tanjo Jurjec

Za svoje delo je doslej prejel že 5 Viktorjev popularnosti, ki imajo posebno mesto v njegovi hiši v Ljubljani, v kateri si praktični estradnik ureja celo delavnico z najrazličnejšimi orodji, kjer bo preizkušal svoje ročne spretnosti.

Velenjsko srce ga vleče v Šaleško dolino
Zelo rad se vrača v rodno Velenje, kjer je obiskoval glasbeno šolo in igral klarinet v godbi na pihala, s katero so se uspešno udeležili številnih tekmovanj. Sicer pa se Peter Poles vsega loti, celo v gostinstvu se je preizkusil, vendar se njegova Hiša kulinarike in piva v prenovljeni ljubljanski gostilni Katrca ni prijela. »Premalo sem bil prisoten in tako pač ne gre« je prepričan Peter, ki še doda: »Na stare dni si spet želim imeti majhen gostinski lokal, ki se mu bom povsem posvetil.«
Njegova življenjska sopotnica je modna blogerka in umetnica ličenja Nika Veger, ki ureja vse bolj priljubljen Beautyfull blog. Njuna največja sreča sta hčerki Bela in Amalija. Z družino rad potuje, velik del sveta pa je prepotoval tudi v okviru Poker Stars turnirjev, kjer je sodeloval kot komentator, pa tudi igralec pokra, ki ga s prijatelji še vedno igra vsak ponedeljek zvečer. Še več s Petrove zanimive poti skozi življenje pa v spodnjem posnetku radijskega srečanja s Tanjo Jurjec.