maj 18, 2016

Radijsko srečanje s Simonom Ogrizkom

Simon Ogrizek je priznani florist, generalni sekretar Mednarodne zveze floristov Florint in mednarodni floristični sodnik. Je vodja cvetličarstva pri PUP Velenje, kot predsednik sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pa je izjemno aktiven tudi pri Obrtni zbornici Slovenije. Je mojster svojega poklica in svoje znanje z veseljem predaja naprej.

Priznani florist Simon Ogrizek gost radijskega srečanja z Greto Kokot Rajkovič na Štajerskem valu

Že v otroštvu, na posestvu svojih starih stašev v Lokovici pri Šoštanju, kjer si je kasneje ustvaril tudi dom, je na travnikih in v gozdu občudoval rastlinje in domov prinašal različne šopke. To so bili njegovi prvi izleti v naravo, iz katere črpa tudi danes. In tudi danes, kot nekoč, se s pohodov v naravi domov vrača s šopki, lubjem, smrekovimi vejami ... in spomladi s šmarnicami. V njegovem domu so vedno sveži šopki iz sezonskega cvetja, še posebej pa se dekoraciji prostorov posveti v prazničnem času. 
Simon Ogrizek  zadnjih nekaj let skrbi tudi za cvetje in okrasitev znamenite Kristalne dvorane za prestižni Anin ples v Rogaški Slatini. V Slovenijo je pripeljal velike cvetličarske dogodke, sam se jih kot floristični sodnik redno udeležuje po vsem svetu, novosti in trende pa prinaša v domače okolje in jih vključuje v svoje projekte.
»Ko je dlan odprta, lahko daje in sprejema, kadar je zaprta, ne more nič od tega,« med drugim pravi Simon Ogrizek v radijskem srečanju z Greto Kokot Rajkovič na Štajerskem valu. Posnetek v celoti spodaj.