junij 13, 2016

Radijsko srečanje z upravnico SLG Celje Tino Kosi

V tokratnem radijskem srečanju je bila naša gostja mag. Tina Kosi, dramaturginja in upravnica Slovenskega ljudskega gledališča Celje, kjer so letos gostili jubilejne 25. Dneve komedije, ki so v mesto ob Savinji spet prinesli obilo smeha.

Mag. Tina Kosi, upravnica SLG Celje, zadovoljna z gledališko sezono. Z junijem so pričeli z vpisi abonmajev za sezono 2016/17.

V SLG Celje se seveda pripravljajo že na naslednje Dneve komedije. Z junijem so pričeli z vpisom abonmaja za novo sezono 2016/2017, ki tudi letos ponuja predstave različnih žanrov, poleg predstav domačega gledališča pa tudi predstave gostujočih gledališč. Četudi se gledališča spopadajo z nestabilnim financiranjem in krčenjem proračuna, je mag. Tina Kosi izjemno zadovoljna z zadnjo gledališko sezono in z ansamblom, ki je izjemno predan: »Ne smememo pozabiti, da je vse, kar se v gledališču dogaja, vedno rezultat timskega dela, pri katerem morajo vsi delovati povezano in se med seboj usklajevati, sicer je težko pričakovati dobre rezultate.«
Mag. Tina Kosi je povsem predana gledališču, delovni dan se velikokrat konča šele po zadnji večerni predstavi. Vendar kljub temu zna ločiti med zasebnim in službenim časom, zna si vzeti čas za ljudi, ki jih ima rada, ter za stvari, ki jih rada počne. Najraje se potepa po svetu in bere:  »Mislim, da je človek, ki nima nobenih hobijev,  zato lahko v življenju revnejši. Predvsem pa s knjigo človek ni nikoli sam.«
Katere knjige so trenutno na njeni nočni omarici, kam jo vleče njena potovalna žilica in zakaj se Tina Kosi tako veseli poletja ... ter seveda, kaj prinaša nova gledališka sezona v SLG Celje, na velikem in novem malem odru ...  Vsi ti odgovori v posnetku radijskega srečanja s Tino Kosi. Gostila jo je Greta Kokot Rajkovič.