september 18, 2017

Nedeljsko srečanje z Vidom Valičem

Vid Valič, televizijski voditelj in stand up komik z najbolj slavnim nosom in čopom pri nas, je že tretja generacija teatra Valič. Na duhovit in nagajiv način, poln humorja, prevrača trpke trenutke življenja na bolj veselo plat. Vid Valič je bil tokratni gost naših nedeljskih srečanj.

Vid Valič in Tanja Jurjec med pripravami na intervju.

Odskočna deska je bila Amerika
Vid Valič je že v gimnazijskih letih sodeloval v impro ligi. Na AGRFT mu dvakrat ni uspelo narediti sprejemnih izpitov, zato je odšel za tri mesece v Los Angeles, da bi se naučil tehnik, ki jih uporabljajo igralci. Tam ga je popolnoma očaral stand up. Od leta 2010 je bil, z izjemo tretje sezone, sovoditelj TV oddaje Slovenija ima talent, sprva s Petrom Polesom, še bolj zabavno pa je bilo, kot pravi, z bratom Domnom. Občinstvo je z igralskimi spretnostmi med drugim navduševal tudi v gledališki predstavi Do nazga v Špas teatru, pa v prvi gledališki video igri Ebola, gledališča Glej, zdaj blesti v osebno izpovedni monokomediji TVOJ BODOČI BIVŠI MOŽ.

V Slovenski Bistrici se je učil vezenja
Družina Valič je sprva živela v veliki hiši očetovih staršev, po ločitvi očeta Iztoka in mame Amande pa sta z bratom dobila dva doma in kmalu znala prijeti za vsako delo; babica v Slovenski Bistrici, kamor rada zahajata, ju je naučila celo vezenja. Dobitnik Viktorja popularnosti velja za izjemno samokritičnega in vztrajnega, po mami pa je usmerjen tudi v duhovnost in alternativo. Na odru je Vid neposreden, odziven, nagajiv ter izredno karizmatičen. Veliko tega je bilo zaznati tudi v iskrenem in zelo odkritem pogovoru v naših nedeljskih srečanjih. V studiu Štajerskega vala je Vida Valiča gostila Tanja Jurjec. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (TJ)