februar 20, 2018

Vinko Habjan: Radio je bil vedno magnet

V naše tokratno radijsko srečanje smo povabili Vinka Habjana, pred kratkim upokojenega načelnika UE Šmarje in našega nekdanjega radijskega sodelavca. Bil je napovedovalec in sovoditelj številnih javnih radijskih oddaj, ki jih je naš radio pripravljal v krajih Obsotelja, Kozjanskega, Slovenjebistriškega in Konjiškega.

Nekdanja radijska sodelavca Vinko Habjan, upokojeni načelnik UE Šmarje pri Jelšah, in Mimica Kidrič, nekdanja direktorica in urednica Radia Štajerski val, s katerim še danes sodeluje.

Vinko Habjan izhaja iz stare šmarske družine, doštudiral je pravo in se nato zaposlil na šmarski občini. Opravljal je pomembna vodstvena dela, ko so se ustanovile upravne enote, pa je bil imenovan za  načelnika Šmarje pri Jelšah. Šmarska upravna enota, ki pokriva 6 občin Obsotelja in Kozjanskega, je v času njegovega vodenja  zaradi odlične organizacije in dela pridobila certifikat kakovosti.

Vinko je bil dolgo tudi sodelavec našega radia in član programskega sveta v času, ko je takrat še Radio Šmarje pri Jelšah prehajal z nekajdnevnega in nekajurnega oddajanja na vsakodnevno 24-urno oddajanje. »Radio je bil vedno magnet, ki je privabljal tudi nas, ki se z radiem nismo profesionalno ukvarjali. Vedno smo radi sodelovali in se družili,« pripoveduje Vinko o časih, ko je bil radijski napovedovalec in voditelj.
Danes je upokojen in čas namenja brskanju med starimi papirji, različnimi dokumenti, ki jih je v njegovem domu odložil čas ... Zdaj je čas za urejanje in pospravljanje, pravi, pa seveda tudi za kaj novega, nov hobi, kot je denimo slikanje, ki ga je povsem prevzelo. O vsem tem in še čem je tekla beseda v radijskem srečanju z Vinkom Habjanom, ki ga je gostila Mimica Kidrič. Kliknite na spodnji posnetek in prisluhnite.