februar 25, 2015

Ratejeva in Mlinšek konjiška športnika leta 2014

V Slovenskih Konjicah so sinoči razglasili najbolje športnike minulega leta v občini. Naziva najboljša športnica se je znova razveselila Martina Ratej, najboljši športnik je postal Filip Mlinšek.
Foto: Andrej Zorc, Zavod za šport Slovenske Konjice
Misli usmerjene v novo sezono

Priznanja najboljšim športnikom podelujeta Zavod za šport Slovenske Konjice in Občina. Martina Ratej, metalka kopja, si je tokratni naziv najboljše v ženski kategoriji prislužila s končnim drugim mestom v diamantni ligi ter šestim mestom na evropskem prvenstvu. A njene misli so že usmerjene v novo sezono. „Na vsaki tekmi je cilj uvrstitev med tri najboljše, za kar se bo treba precej potruditi. Letošnji vrhunec pa bo svetovno prvenstvo,“ pravi.

Nagrada za dolgoletni trud

Za nazivom najboljšega športnika leta 2014 v občini Slovenske Konjice se je okitil alpski smučar Filip Mlinšek, na zimski univerzijadi je osvojil bron. Kot je povedal za Štajerski val, to priznanje pomeni več kot le delo ene sezone: „V ta šport trud vlagam že vse življenje in to priznanje je rezultat tega. Lepo je, da občani vidijo ta trud in te nagradijo zanj.“ Na sinočnji slovesnosti so nagradili tudi najboljši ekipi leta. Tako kot leta 2013 sta ga prejeli Ženski košarkarski klub Konjice in članska ekipa Nogometnega kluba Dravinja. Podelili so še priznanja mladim perspektivnim športnikom. (AD)

Galerija slik