maj 3, 2017

Rogaška in Zlatorog v polfinalu, slovo Podčetrtka

Pred nami je zaključek košarkarske sezone. Med štirimi najboljšimi ekipami, ki so se prebile v polfinale, sta dve s Celjskega – Rogaška in Zlatorog Laško. Od prve slovenske košarkarske lige se po krstni sezoni poslavlja Podčetrtek.

Utrinek z ene od tekem v Rogaški Slatini, kjer so tribune že tradicionalno zelo polne.

V polfinalu na dve zmagi
Za nobeno ekipo igranje v končnici prvenstva ni neznanka – Zlatorog je v finalu igral lani, Rogaška predlani. Ena od ekip bo v finalu gotovo tudi letos, saj bosta nasprotnici v polfinalu. Rogaška je drugi del prvenstva končala na drugem mestu – s tremi porazi in sedmimi zmagami. Zlatorog si je polfinale priigral šele na zadnji tekmi v soboto, ko je premagal Hopse. S petimi zmagami in petimi porazi je bil na lestvici tretji. Drugi polfinalni par je Krka–Olimpija. V finale se bosta prebili ekipi, ki bosta prvi osvojili dve zmagi, prvi tekmi bosta v soboto v Rogaški in Novem mestu.

Podčetrtek za las prekratek
In kako so se odrezale ostale ekipe iz naših krajev? Hopsi s Polzele bi se, če bi v soboto premagali Zlatorog, uvrstili v polfinale, tako pa sezono končujejo na 5. mestu. Šentjurski Tajfun, predlanski državni prvak, se tokrat ni uvrstil v ligo za prvaka, a z 8. mestom si je suvereno zagotovil igranje v najmočnejši košarkarski ligi. Ni pa to uspelo Podčetrtku, novincu v ligi. Vse niti je imel v svojih rokah, a je bil na zadnji tekmi malenkost, za šest točk, boljši Šenčur. »Rad bi čestital igralcem za izredno borbo in požrtvovalnost. S predstavami v zadnjih štirih mesecih so pokazali, kako se bori za svoj klub. Na žalost nam ni uspelo obstati v Ligi Nova KBM, na koncu smo imeli tudi nekoliko smole. Zahvaljujem se vsem glasnim navijačem, ki so nas podpirali. Verjamem, da se bo v Podčetrtku še igrala prvoligaška košarka," je po zadnji tekmi dejal trener Podčetrtka Andrej Žakelj. Za Podčetrtkom sta na lestvici še Škofja Loka in Portorož, a letošnji sistem narekuje, da od prve lige poslavljajo tri ekipe, saj bo v novi sezoni v najmočnejši ligi le 10 klubov. Iz druge lige se je v prvo uvrstila ljubljanska Ilirija. (AD)