julij 14, 2016

Rokometaši taktiko za olimpijske igre pilijo v Zrečah

Slovenska rokometna reprezentanca se na olimpijske igre pripravlja v naših krajih. Prejšnji teden je bila na Rogli, bazni tabor drugega dela priprav pa je v Zrečah. V soboto jo čaka pripravljalna tekma v Mariboru, proti Tuniziji.

Rokometaši pravijo, da je vzdušje na pripravah odlično, kar dokazuje tudi utrinek s skupinskega fotografiranja. (Foto: RZS)

Naši v skupini B
Najboljši slovenski rokometaši, ki jih vodi selektor Veselin Vujović, so se prejšnji teden na Rogli posvetili predvsem kondicijskim pripravam, v Zrečah pa so osredotočeni na taktiko. Pripravljajo se na svoje nasprotnike v prvem delu olimpijskih iger. Igrali bodo v skupini B, proti Egipčanom, Švedom, Nemcem, Poljakom in domači reprezentanci, Braziliji. Med pripravami v Zrečah naše čakata pripravljalni tekmi proti Tunizijcem, to soboto v Mariboru in v nedeljo v Trbovljah.

Prva olimpijska tekma 7. avgusta
Do olimpijskih iger, ki se začnejo 5. avgusta, slovensko izbrano vrsto čakajo še priprave v Kozini ter dve pripravljalni tekmi proti Hrvaški in ena proti Danski. V Rio de Janeiro bodo odpotovali 1. avgusta, prva tekma jih čaka šest dni kasneje, proti Egiptu. (AD)