januar 12, 2018

Rokometno evropsko prvenstvo vabi na Hrvaško

Na Hrvaškem se je začelo evropsko prvenstvo v rokometu. Slovensko reprezentanco prva tekma čaka jutri, v soboto, proti Madžarski. Pričakovanja so velika, saj so naši na lanskem svetovnem prvenstvu osvojili bron.

Rokometaši so odšli v Zagreb dobro razpoloženi in polni pozitivne energije. (Foto: RZS)

Odpotovali z vlakom
Tudi na tokratnem prvenstvu slovensko reprezentanco vodi Veselin Vujović, ki je v Zagreb z vlakom Slovenskih železnic peljal 20 igralcev. Za prvi del tekmovanja je sicer določil šestnajsterico, za slovenske barve se bodo borili Matevž Skok, Blaž Blagotinšek, Matic Verdinek, Nik Henigman, Gašper Marguč, Vid Kavtičnik, Blaž Janc, Darko Cingesar, Miha Zarabec, Marko Bezjak, Jan Grebenc, Igor Žabič, Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar, Urban Lesjak in Matic Suholežnik.

Kljub poškodbam visoka pričakovanja
Pri del prvenstva bodo naši igrali v Zagrebu, v skupini C, z Makedonijo, Nemčijo in Črno goro. Dneve in ure tekem si poglejte TUKAJ. Rokometaši bodo veseli vaše podpore na tribunah Arene Zagreb, da dobijo še dodatna krila, ki jih bodo popeljala v nadaljevanje prvenstva. Če boste šli navijat, je Rokometna zveza Slovenija pripravila nekaj dobrodošlih napotkov, preberite jih TUKAJ. Selektor je sicer imel tokrat kar nekaj preglavic s poškodbami, a pričakovanja – še v luči brona s svetovnega prvenstva – ostajajo visoka. Kaj navijači napovedujete našim rokometašem? Prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

Anketa - kaj na EP napovedujete naši reprezentanci?