februar 29, 2016

S pogovorom proti depresiji

Depresija je pogosta čustvena motnja, ki se lahko kaže na veliko različnih načinov. Tudi vzroki zanjo so najrazličnejši. Na celjski območni enoti Nacionalnega inštiuta za javno zdravje že devet let deluje skupina za samopomoč, v njej je podporo in spodbudo našlo že veliko ljudi.

Z depresijo se ne soočajte sami, pri milejših oblikah lahko pomaga že pogovor. Ob hujših oblikah vas v skupini za samopomoč usmerijo še k strokovnjakom.

Redna ponedeljkova srečanja
Depresija ne izbira let, z njo se soočajo tako mladostniki, srednje generacije kot starejše osebe. Prav tako je pristona pri ljudeh vseh družbenih slojev in različnih poklicev. V skupini za samopomoč si udeleženci izmenjavajo izkušnje in dobijo nasvete, kako se spopasti s to duševno boleznijo, ki jo pogosto spremljajo še kakšne motnje, kot sta anksioznost, nespečnost … Najpomembneje je namreč spregovoriti. Skupina se srečuje vsak ponedeljek in v devetih letih je že mariskomu pomagala v procesu zdravljenja, rehabilitacije in obvladovanja vsakdanjega življenja. Novi člani se lahko skupini pridružijo ob ponedeljkih med 18.30. in 19.30 uro. Članstvo je brezplačno. Še več podrobnosti o depresiji in pomenu skupine za samopomoč v spodnjem pogovoru Darka Bezenška s koordinatorico skupine Mojco Poharc. Informacije pa najdete tudi TUKAJ. (AD)

Datoteke

Mojca Poharc o depresiji