junij 30, 2018

S poletno dekoracijo korak bližje morju

V tokratni oddaji Za dom in vrt smo izdelali poletno dekoracijo in tako pričarali košček morja na domači terasi. Pomagal nam je vodja vrtnarstna na PUP Velenje Simon Ogrizek.

 

Domačo teraso si uredite tako, da se boste na njej udobno počutili ter da vas bo navdajala s toplino in pozitivno energijo.

S čim pričarati poletje na domačem vrtu?
Poletje je najbolj sproščen čas v letu, je čas dopustov in dolgih popoldnevov ter toplih večerov. Marsikdo čim več dejavnosti preseli na prosto. Kako lahko z nekaj triki poskrbimo, da bo poletna miza vedno vabljiva in polna gostov? Simon Ogrizek pravi, da lahko že z majhnimi posegi in detajli pričaramo košček morja na domači mizi. Beli prt in večja steklena skleda, v katero vsujemo pesek in dodamo nekaj školjk, je lahko na primer lep dodatek vsakega doma. Sicer pa so modra, bela in lila barve, s katerimi najbolje pričaramo poletno vzdušje. Pri tem ne pozabite tudi na rastline, ki imajo cvetove v teh barvah. Tudi dodatki, kot so blazine in namizni prti v barvah poletja lahko ustvarijo pestro vzdušje. "A z različnimi barvnimi odtenki ne pretiravati, bolje je, da se držimo ene linije, kajti tudi sami se bomo v takšnem okolju počutili bolje," ob tem pravi naš sogovornik. Še podrobneje mu prisluhnite v spodnjem posnetku, v oddaji Za dom in vrt ga je gostila Katja Žolgar.