januar 4, 2017

S Tonetom Vogrincem o 53. Zlati lisici

V Mariboru bo konec tedna Zlata lisica. Najboljše alpske smučarke na svetu v soboto čaka veleslalom, v nedeljo slalom. Pred pomembnim športnim dogodkom, kjer se bo poslovila šampionka Tina Maze, smo se pogovarjali z legendo slovenskega smučanja, Tonetom Vogrincem.

Na Zlati lisici vsak dan pričakujejo okoli 15 tisoč navijačev.

116 tekmovalk
53. Zlata lisica je na predzadnji dan novega leta dobila zeleno luč. Nizke temperature so omogočile, da je organizatorjem uspelo dobro pripraviti snežno površino. »Prijavljenih je 27 ekip s 116 tekmovalkami. Za tekmovanje je veliko zanimanje, samo gostov imamo potrjenih že preko 500. Najavljenih imamo kar 15 televizijskih prenosov v živo. Računamo na 15 tisoč gledalcev vsak dan tekmovanja, ob tem pa bo v petek in soboto še poln Štukljev trg, na katerem bo nacionalna televizija v soboto zvečer posnela posebno oddajo ob slovesu Tine Maze,« je v petek po potrditvi tekmovanja dejal generalni sekretar OK Zlate lisice Srečko Vilar.

Bo šla Tina »na polno«?
Slovenci bomo na Zlati lisici najbolj močno stiskali pesti za Ilko Štuhec, zmagovalko štirih tekem za svetovni pokal v tej sezoni, ter Ano Drev, ki je bila lani na pohorski strmini v veleslalomu druga. Ogromno pozornosti bo seveda deležna tudi Tina Maze, na veleslalomu se bo poslovila od profesionalne športne kariere. Bo tekmovala »na polno« ali pripravlja revijalni nastop? Morda pozna odgovor Tone Vogrinec, eden od članov organizacijskega odbora tekmovanja in mož, brez katerega si smučanja v Sloveniji praktično ne predstavljamo. Kristijan Šmid ga je poklical, prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

Pogovor s Tonetom Vogrincem