marec 27, 2018

Še eno uspešno leto za celjski Citycenter

V nakupovalnem središču Citycenter Celje so tudi lani zabeležili dobre poslovne rezultate. Medtem ko je število kupcev ostalo na enaki ravni kot leto pred tem, se je promet povečal. Razlog za to vodstvo pripisuje prebujanju gospodarstva, ki se kaže tudi v rasti kupne moči.

Citycenter Celje je v dvanajstih letih obiskalo nekaj manj kot 59 milijonov obiskovalcev. (Foto: Radio Štajerski val)

Citycenter v številkah
Citycenter Celje je lani obiskalo 5,5 milijonov obiskovalcev. Ti so ustvarili za 3,2 odstotka več prometa kot leta 2016, ko je ta ob koncu leta znašal 110 milijonov evrov. Darja Lesjak, center managerka, je postregla s še nekaj številkami: »Center dnevno obišče tudi več kot 25.000 obiskovalcev, za katere skrbi 850 zaposlenih, s čimer se Citycenter Celje uvršča v sam vrh zaposlovalcev na Celjskem.« V dvanajstih letih delovanja so sicer našteli nekaj manj kot 59 milijonov ljudi. Lesjakova ob tem dodaja, da se trudijo slediti potrebam obiskovalcev z različnimi novostmi in zanimivimi dogodki, teh je na leto več kot 300. Praznovanje 12. rojstnega dne je že za njimi, sredi aprila se obeta še tradicionalni modno-glasbeni spektakel, ki so ga letos naslovili Skriti svet. Znova se obetajo modne revije, ki bodo na ogled postavile najnovejše kolekcije pomladi in poletja, vse skupaj pa bodo popestrili s plesom in glasbo.

Tudi v hišo je treba vlagati

V Citycentru Celje skušajo vsako leto poskrbeti tudi za infrastrukturne novosti in posodobitve. Tako so v zadnjih nekaj letih povsem obnovili garažno hišo, ki je odslej sodobnejša, bolj pretočna in omogoča varnejši promet. Lani so dokončali obsežno prenovo strehe, ki je stala okoli 2 milijona evrov in s katero so zmanjšali obratovalne stroške. Letos bodo končali triletni projekt zamenjave osvetlitve centra z LED-tehnologijo, ki je okolju bolj prijazna in varčna. Nadaljevali bodo tudi posodobitev video nadzornega sistema. (NS)