marec 31, 2017

Fontana Zeleno zlato spet vabi

V Žalcu, prestolnici hmeljarstva, začenjajo drugo sezono fontane piv Zeleno zlato. V teku so še zadnje priprave in kozmetični popravki pred petkovim slovesnim odprtjem, ki ga bo pospremila velika zabava. Ob turistični znamenitosti letos pričakujejo okoli 100.000 obiskovalcev.

Iz žalske fontane piv Zeleno zlato bo znova priteklo pivo, tokrat iz šestih pip.

Posodobljena v novo sezono
Novosti na fontani in ob njej letos ne bo manjkalo. Fontani so dodali šesto pipo in tako razširili ponudbo. Obiskovalci bodo za priložnostni vrček oblikovalca Oskarja Kogoja letos morali odšteti 2 evra več kot lani, stane namreč 8 evrov. Za podražitev so se na žalski občini odločili po temeljitem premisleku. Po besedah župana Janka Kosa namen dviga cene ni ustvarjanje dobička. Ves denar, ki ga bodo zaslužili, bodo vrnili v turizem. Vlagali bodo v promocijo in nadgradnjo fontane. Veliko so sicer postorili že med letošnjo zimo. V strojnico so namestili detektor prisotnosti CO2, posodobili so sistem priklopa potisnih plinov, dodali so stebriček za izpiranje kozarcev, vse pipe pa so dodatno opremljene s posebno komoro, kjer z UV žarki sterilizirajo točilno iglo pred vsako uporabo.

Olepšana tudi okolica
V parku ob fontani je občina poskrbela za dodatno razsvetljavo, premestila je sanitarije, ki jih je postavila ob rob tržnice. Na novo so urejena tudi parkirna mesta za motorna vozila in stojala za odlaganje koles. V parku je tudi nova cvetlična ureditev, urejene so sprehajalne poti in igrala za otroke. Vse posodobitve je občina izvedla s ciljem, da obiskovalcem omogoči čim boljše in lepše doživetje pri obisku njihove turistične znamenitosti.

Zabava ob odprtju
Nocoj bo fontana Zeleno zlato zasijala v novih barvnih lučeh, slovesno odprtje pa bo pospremila zabava. Obiskovalci in gostje se bodo zabavali v družbi Ansambla Donačka, Bernarde Žarn in komika Tadeja Toša. Fontana bo dobila tudi svojega ambasadorja. Pester pa ne bo le nocojšnji večer, različne prireditve in dogodki se bodo ob fontani vrstili čez vse leto. (NS)

Galerija slik