december 22, 2016

Šentjurčani le dobili novo glasbeno šolo

Učenci Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur so po dolgem čakanju le dobili nove prostore. V šentjurski Zgornji trg so se preselili po jesenskih počitnicah, pravijo, da so pogoji za ustvarjanje zdaj odlični. Novo šolo so včeraj še uradno odprli.

Odprtja glasbene šole seveda ni moglo biti brez nastopov. V vsaki učilnici je odmevala glasba.

13 novih učilnic
Šentjurska glasbena šola je bila doslej v starih in premajhnih prostorih, neprimernih za glasbeni pouk, ob tem je bila tik ob zelo prometni cesti in ni imela parkirišča. Učitelji in učenci so si že leta in leta želeli novih prostorov, letos so jih vendarle dobili. Občina jih je uredila v Zgornjem trgu, v objektu Ipavčeva 30, ki ga je pred nekaj leti obnovila s pomočjo evropskega denarja. V šoli je na voljo dobrih 730 kvadratnih metrov površin, uredili so 13 učilnic, glasbeno knjižnico, zbornico …

Še vedno premalo prostora
Kljub temu pa šola, v kateri glasbeno znanje to šolsko leto nabira skoraj 330 učencev, še vedno ni dovolj velika. „To je pa tisti minus. Čeprav smo srečni na novi lokaciji, pa imamo nekaj kolegov, ki bodo morali še naprej poučevati v Centru kulture Gustav, in sicer oddelek tolkal, del kitare in del harmonike. Prav tako potrebujemo še dvorano za nastope,“ pravi ravnateljica Simona Zdolšek. Občinska uprava že išče možnosti, dodatne prostore načrtuje urediti prav tako v Zgornjem trgu, v objektu Ipavčeva 17. A še prej mora najti denar. Podrobneje o načrtih, novi glasbeni šoli in vlaganjih v kulturo prisluhnite šentjurskemu županu Marku Diaciju v spodnjem posnetku. Prisluhnite tudi ravnateljici glasbene šole Simoni Zdolšek ter nekaj mladim glasbenikom. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Kako se v novi šoli počutijo učenci?

Ravnateljica o novi šoli

Župan Diaci o glasbeni šoli in kulturi