februar 17, 2017

Slatinčani dobili svetovalno energetsko pisarno

V Rogaški Slatini je vrata odprla energetska svetovalna pisarna, ki je del mreže energetskega svetovanja ENSVET in deluje pod okriljem Eko sklada. Strokovnjaki bodo občanom za različne nasvete na voljo brezplačno.

Nova svetovalna energetska pisarna v Rogaški Slatini je petdeseta v Sloveniji. (Fotografija je simbolična.)

Že 50 svetovalnih pisarn po Sloveniji
Energetski svetovalci bodo v novi, sicer jubilejni 50. energetski svetovalni pisarni v Sloveniji, občanom na voljo za nasvete povezane z gradnjo stavb, obnovo in sanacijo, ogrevanjem, prezračevanjem, hlajenjem, nakupom čistilnih naprav, nakupom električnih in hibridnih vozil. Zainteresiranim bodo predstavili tudi možnosti finančne podpore Eko sklada preko subvencij in ugodnega kreditiranja. Svetovalna pisarna ima prostore v Kulturnem Centru Rogaška Slatina in bo odprta vsak četrtek med 16. in 18. uro.

Občina želi postati energetsko osveščena
Na občini Rogaška Slatina, kjer si prizadevajo postati energetsko osveščena občina, odprtje nove energetske pisarne pozdravljajo. V zadnjih petih letih so obnovili in energetsko sanirali štiri javne objekte, v to so vložili več kot 1,7 milijona evrov. Za vse objekte v javni lasti so izdelali in izdali energetske izkaznice ter uvedli energetsko knjigovodstvo. Energetske sanacije bo občina nadaljevala tudi letos, med drugim bo obnovila Kulturni center in občinsko upravno stavbo. Ob tem bo uredila osem samostojnih prižigališč javne razsvetljave, od Elektra Celje bo odkupila 110 kandelabrov javne razsvetljave in uredila dve polnilni postaji za polnjenje električnih avtomobilov. (NS)